”Det kommer bli ett makalöst sportår”

FOTBOLL

Ett ögonblick...

...Patrik Brenning, 31, som hade flest rätt i fjolårets spåkula på Sportbladet. Är du synsk?

– Jag tippade en gång att Kieron Dyer skulle bli en av Premier League främsta mittfältare. Där har du nog svaret på den frågan.

Hur ska du fira segern?

– Genom att klura ut om det är social accepterat att köpa en ny julgran för att den gamla redan ser lite hängig ut. Hela släkten kommer på julafton så får man göra så eller är det oklädsamt slösaktigt?

Bland annat hade du helt rätt i att Sverige skulle åka ur gruppspelet av U21-EM och att Tyskland skulle vinna. Men du hade inte en enda poäng på hockeyfrågor. Hur ska du klara dig på plats i Sydkorea under OS?

– Eftersom vi skulle tippa sportåret var jag redan från början frågande inställd till varför det ens fanns hockeyfrågor på talongen. Jag trodde SM i kommersialisering (SHL) skulle falla under någon annan kategori än "idrott". I Sydkorea kommer jag i vilket fall aldrig lämna bergen så alla oroliga hockeysjälar kan packa med sina hockeyklappor i lugn och ro. 

I dina tips förutseelser inför 2018 så tror du bland annat att Argentina vinner fotbolls-VM. Hur tänkte du där egentligen?

– Mot bakgrund av förra årets resultat undrar jag om jag verkligen behöver förklara mig? Om jag ändå ska bemöda mig med det så är det kanske tippat lite med hjärtat. Jag unnar helt enkelt en så makalös fotbollsspelare som Leo Messi den sista stora titeln han saknar.

Blir 2018 ett bättre eller sämre svenskt sportår, tror du?

– Det finns så gott om små snösporter i OS att 2018 blir ett makalöst sportår med svenska mått mätt.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Svaret på min fråga om julgranen. Är det verkligen så illa att köpa en ny?