AIK Fotboll

Straffet – mindre publik på Friends

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

AIK får bara ta in 4 500 personer på norra stå

Derbyesten innehöll utebliven visitation och biljettkontroll samt utrymningsvägar som var blockerade.

I dag kom baksmällan för AIK efter derbymatchen mot Hammarby – Solnaklubben tvingas stänga ner vissa delar av norra stå.

Derbymatchen mellan AIK och Hammarby blev inte bara en fotbollsfest med 41 063 åskådare på plats.

I dag kom baksmällan för AIK efter ett möte med polisen.

Klubben hade brustit på flera punkter vilket leder till att klubben nu får stänga ner vissa delar av norra stå. Kapaciteten minskar därmed från 5 500 till 4 500 personer på AIK:s fanssektion.

"AIK Fotboll tror på kraften i dialog. Historiskt sett har vi löst många problem tillsammans och ämnar så att fortsätta. Efter mötet med supportergrupperingarna gällande denna incident har vi fått förstående och positiva gensvar där vi alla är enade kring vikten av att behandla med-AIK:are väl", skriver klubben på sin hemsida.

Måste bevisa motsatsen

Punkterna som rättsenheten och polisen i Västerort hade synpunkter på var gällande trängsel vid entréerna vilket ledde till utebliven visitation och biljettkontroll samt dåliga arbetsmiljöförhållanden för personal. Samt att trapporna, vilka används som utrymningsvägar, inte hölls fria.

"Det nya tillståndet låter AIK Fotboll ha maximalt 4 500 personer (tidigare 5 500) på Norra Stå på våra arrangemang tills vi som arrangör kan visa att vi klarar att åtgärda och hantera dessa problem. Beslutet gäller tills vidare med ett första avstämningsmöte senare i vår för att utvärdera AIK Fotbolls arbete", skriver AIK på sin hemsida.

I går kom också beskedet att tre fotbollssupportrar fått tillträdesförbud till idrottsevenemang efter händelser i samband med derbyt.

Den ene dömdes till att hålla sig borta från idrottsfester i två år – det längsta straff som någonsin delats ut i svensk fotboll.

Dickson Etuhu: ”Jag är bad ass och familjeman”

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll