”Ville inte acceptera Atletico Madrids bud”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

MFF:s succévärvning om hur han nobbade storklubben

När Vladimir Rodic skrev på för Malmö FF gjorde serbiska tidningsuppgifter gällande att han nobbat Atletico Madrid.

De uppgifterna bekräftas nu av huvudpersonen själv.

– När Malmö kom in i bilden kände jag att det var en bättre flytt för mig, säger han.

Vladimir Rodic har gjort succé hos Malmö FF sedan han värvades från serbiska Rad under sommarfönstret. Den serbiske U21-landslagsmannen har radat upp fina insatser och stått för tre mål på sina inledande sex matcher.

I Skottland pekas han ut som det stora hotet mot Celtic inför onsdagens playoff-match till Champions League. Och i en intervju med skotska The Sun bekräftar Rodic de serbiska tidningsuppgifterna om att Atletico Madrid var med i diskussionerna.

– Atletico var väldigt intresserade av mig och lade ett bud precis innan Malmö. Det handlade om ett lån (med köpoption) och så skulle de se om jag var tillräckligt bra. Men när Malmö kom in i bilden kände jag att det var en bättre flytt för mig. Så många unga spelare flyttar till stora klubbar och går bort sig. Därför beslutade jag mig för att komma till Malmö, säger Rodic till The Sun.

Vill möta Atletico

Serben pekar på liknande fall, där landsmän gått direkt till storklubbar och sedan kämpat för att få speltid. Nu hoppas han i stället att ställas mot Atletico Madrid i gruppspelet av Champions League – precis som MFF gjorde förra säsongen.

– Jag ville inte acceptera Atleticos bud direkt eftersom många serber gör de där flyttarna för tidigt. Sen spelar de aldrig och det fungerar inte. Då är det bättre att samla på sig rutin i Europa och sedan flytta vidare. Jag hade älskat om vi tog oss till gruppspelet och får möta Atletico Madrid. Det hade varit en dröm. Vi är väldigt hoppfulla om att ta oss dit, men vi vet hur tufft det kommer att bli mot Celtic, säger Rodic.

Malmö gästar Celtic på Celtic Park onsdag kväll. Matchen sänds i TV6, avspark 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM