Skada och vittnesmål spökar för Benzema

avRasmus Hammarström

Publicerad:

"Åtalade spelaren bänkas"

Foto: AP

I dag kliver Mathieu Valbuena upp i domstol för att lämna sitt vittnesmål i utpressningsfallet.

Dessutom dras åtalade Karim Benzema med skadebekymmer.

Enligt AS kan det resultera i att fransmannen börjar på bänken i El Clásico.

Karim Benzema, 27, har sedan den 8 oktober varit borta från spel. En muskelskada från landslagssamlingen har tvingat honom till vila och med El Clásico runt hörnet är fransmannen ett av Rafael Benitez frågetecken till matchen på Santiago Bernabeu.

Uppgifter från spanska Sport berättade tidigare i dag att Lionel Messi kommer vara tillgänglig för spel för Barcelona imorgon, och indikationerna från spansk media säger detsamma om Real Madrid-stjärnan.

Börjar på bänken

AS skriver att anfallaren förmodligen kommer få börja på bänken. Fransmannen drabbades förra tisdagen av ett bakslag i rehabiliteringen, men var i full träning under gårdagen. Han ska dock inte vara helt återställd och därför väntas antingen Isco eller James Rodriguez få startplatsen.

Samtidigt kvarstår det faktum att Karim Benzema är åtalad i utpressningsfallet mot Mathieu Valbuena. Anfallaren har redan erkänt sin inblandning i ett polisförhör, men nekat till anklagelserna som riktats mot honom.

Lämnar vittnesmål i dag

Mathieu Valbuena kommer i dag att gå upp i domstol och lämna sitt vittnesmål. Bland bevisen mot Karim Benzema ska ett telefonsamtal med vännen Karim Zenati finnas, där anfallaren ska ha sagt: ”Oroa dig inte. Han har inget val. Jag kommer att få honom att förstå. Han kommer att betala”.

Karim Benzema riskerar upp till fem års fängelse om han döms.

Fotnot: El Clásico spelas i morgon, lördag med avspark 18:15.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM