Hamrén skiftar rejält: Carlgren debuterar

avPer Bohman

Hela sju byten i den svenska startelvan

Foto: Bildbyrån
AIK:s Patrik Carlgren får göra A-landslagsdebut i morgon.

Erik Hamrén har bekräftat elvan.
Så här startar Sverige mot Finland.

Bara fem spelare behåller sina platser.

Den inledande matchen mot Estland (1–1) var medioker. Spelarna var – av naturliga skäl – otajmade och hade svårt med touch och spelförståelsen. Erik Hamrén ändrar som väntat om rejält i startelvan till söndagens match mot Hasse Backes Finland.

– Vi känner oss bättre och piggare allt eftersom. Finland har varit svåra scouta, eftersom de har en ny tränare – men vi fokuserar mest på den egna insatsen, säger Erik Hamrén.

Landslaget drog dock på sig en jobbig skada på den sista träningen inför matchen. Unge mittbacken Joakim Nilsson, som skulle ha startat, fick kliva av på grund av känningar i sitt knä.

– Han hade problem med en knäskålssena. Han kände av skadan och då kände vi att vi inte ska riskera att det blir något värre av det: så han får kliva av.

■ Här är elvan!

(4-4-2)
Patrik Carlgren, AIK
Karl-Johan Johnsson såg nervös ut mot Estland och imponerade inte alls. Helt rimligt att Patrik Carlgren får chansen. Det är AIK-keeperns debut i landslaget.

■ ■ ■

Emil Salomonsson, IFK Göteborg

Anton Tinnerholm siktar stenhårt mot EM, men var övertaggad och slarvig mot Estland. Emil Salomonsson – som spelade bra under sin halvlek mot Estland – har chansen att hoppa före MFF-backen i rangordningen.

Emil Bergström, Djurgården
Varken Sebastian Holmén eller Emil Bergström övertygade senast. Men Hamrén har uppenbarligen ett gott öga till Dif-backen – som får chansen igen.

Sebastian Holmén, Elfsborg
Jocke Nilsson skulle ha startat, men kände av en skada på den sista träningen inför matchen. Därför får Sebastian Holmén spela från start igen.

Pa Konate, Malmö FF
Lite småslarvig, men entusiastisk och aktiv under sitt inhopp. Får rättmätigt starta mot Finland.

■ ■ ■

Nicklas Bärkroth, IFK Norrköping

Spelade 45 minuter mot Estland och var initiativrik. Det händer alltid något kring yttern.

Marcus Rohdén, Elfsborg

Mycket lyckad och rörlig som högerytter mot Estland. Får kliva in i sin naturliga innermittfältsposition nu: välförtjänt.

Gustav Svensson, IFK Göteborg

Den defensive mittfältaren har varit bäste svensk än så länge. Siktar mot EM och kan gå till den kinesiska ligan.

Viktor Claesson, Elfsborg

Helt osynlig mot Estland. Får starta mest på grund av att Kerim Mrabti blev allvarligt skadad senast.

■ ■ ■

Gustav Engvall, IFK Göteborg

Löpte fint – och mycket – senast. Något enkelspårig, men alltid jobbig för motståndaren.

Mikael Ishak, Randers

Påpasslig målskytt och en nick i ribban även om han inte syntes så mycket i spelet mot Estland. Extremt vassa avslut på träningarna.

Avbytare: Adam Lundqvist, Alexander Fransson, Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Jacob Rinne, Karl-Johan Johnsson, Anton Tinnerholm, Linus Wahlqvist, Melker Hallberg, Sebastian Eriksson.

Skadade: Joakim Nilsson och Kerim Mrabti.

ARTIKELN HANDLAR OM