Flyktingkatastrofen

Pojken fick gå hand i hand med Ronaldo

Av: 

Marie Carlsson

FOTBOLL

Bilderna på pappan som med sin son i famnen sparkas till marken av en ungersk journalist fick hela världen att chockas.

Men historien har fått en vändning.

På lördagseftermiddagen gick Zaid, 7 år, med ett stort leende in på en fotbollsplan i Madrid – hand i hand med Cristiano Ronaldo.

Tv-bilderna från den ungerska gränsen, där journalisten Petra Laszlo sparkade ner och fällde flera syriska flyktingar, spreds världen över.

Ett av videoklippen visar hur Osama Abdul Mohsen, med sin gråtande son Zaid i famnen, faller till marken sedan Laszlo lagt krokben för honom.

Osama lovad tränarjobb

Bilderna gjorde Mohsen känd över världen och historien fick en dramatisk vändning när det i media kom fram att han tidigare arbetat som fotbollstränare.

Då bestämde sig nämligen den spanska fotbollsakademin Cenafe, i Getafe utanför Madrid, att erbjuda Mohsen jobb – och familjen anlände till Spanien tidigare i veckan.

Därefter har dagarna som följt varit minst sagt omvälvande i motsatt bemärkelse från flykten.

Härmade Ronaldos "luftnick"

I torsdags fick Osama tillsammans med sina söner Zaid och Mohammad en rundvandring av Real Madrid-presidenten Florentino Pérez på Santiago Bernabéu och i går fick familjen träffa spelarna i laget – Zaids idoler.

På lördagen kulminerade den otroliga upplevelsen för sjuåriga Zaid. När Real Madrid mötte Grenada fanns pappa Osama på läktaren tillsammans med Mohammad.

På gräset sprang en leende Zaid in, hand i hand med Cristiano Ronaldo – och försökte härma idolen när han nickade i luften.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Flyktingkatastrofen

Cristiano Ronaldo

Real Madrid CF

La Liga