”Har varit väldigt lite hallelujah-stämning”

avMartin Tolén

Publicerad:

Danskarna kritiska till Hareide som förbundskapten

Foto: TT/BILDBYRÅN

Allt talar för att Åge Hareide blir ny dansk förbundskapten.

Men det är inget som gläder danskarna.

– Det är väldigt få som varit ute och sagt: ”Det är en bra anställning”, säger FC Köpenhamn-tränaren Ståle Solbakken till BT.

Efter att det stod klart att Danmark missar EM i Frankrike i sommar avgick förbundskaptenen Morten Olsen.

Det mesta tyder på att Malmö FF-tränaren Åge Hareide, 62, efterträder Olsen som ny förbundskapten, men det är få danskar som gillar det valet.

80 procent missnöjda

I en undersökning som danska BT gjort på sin sajt svarade 80 procent av de som röstade att de inte skulle vara tillfreds med Hareide som ny förbundskapten. Både Hareides nationalitet och ålder har diskuterats flitigt bland danskarna.

Och FC Köpenhamns norske tränare Ståle Solbakken är övertygad om att Hareide kommer att få jobba i uppförsbacke inledningsvis.

– Det är väldigt få som varit ute och sagt: ”Det är en bra anställning.” Det är givetvis inget som sker varje gång, men det har varit väldigt lite hallelujah-stämning så här långt. Både Åge och DBU (danska fotbollsförbundet) kommer att leva med ett stort tryck, säger Solbakken till BT.

”Var samma sak i MFF”

FC Köpenhamn-tränaren är dock övertygad om att det är landsmannen Hareide som kommer att få jobbet. I går befann sig MFF-tränaren på Bröndby Stadion, ett stenkast från danska fotbollsförbundets huvudkontor, för att delta i ett firande av Bröndbys mästerskapsguld för 30 år sedan, men vägrade att ställa upp på någon intervju efteråt.

I förra veckan tog dock Hareide den danska kritiken med ro i en intervju med BT.

– När jag kom till Malmö FF var det lite samma sak. Då fanns det också många som var skeptiska och så fungerar det. Du måste alltid försöka bevisa för fansen vad du går för. Du måste få resultat för att bli accepterad, sa Hareide då.

Publicerad: