”Jag såg reklamen och tänkte bara...”

Publicerad 2015-05-20

Reklamen blev droppen – Sunderland räddade efter bragdinsats

Tränaren Dick Advocaat grät, Sebastian Larsson kunde knappt stå upp och Jermaine Defoe firade som nybliven vänsterback.

Sunderland är klart för nästa års Premier League efter en bragdartad insats i 0-0-matchen mot Arsenal.

– Jag såg reklamen för nedflyttningsstriden i den sista omgången på tv och tänkte att vi måste ta oss ur det där, säger försvarsjätten John O'Shea till Sky Sports.

Följ ämnen

Arsenal ser ut att ha säkrat tredjeplatsen i Premier League och går därmed direkt in i nästa års Champions League-gruppspel. För att Manchester United ska kunna sno tredjeplatsen, och slippa spela playoff till turneringen, krävs att de tar in tre poäng och sju måls målskillnad i den avslutande omgången.

”Fantastisk insats”

Men 0-0-matchen mot Sunderland var ännu viktigare för gästerna. Sebastian Larssons klubb säkrade nytt kontrakt i Premier League tack vare poängen.

Sunderland står på 38 poäng och har därmed ointagliga fyra ner till Hull under strecket. Det syntes också på känslorna efter slutsignalen.

– Jag såg reklamen för nedflyttningsstriden i den sista omgången på tv och tänkte att vi måste ta oss ur det där. Tack och lov lyckades vi med det. En fantastisk insats av laget, säger försvarsjätten John O'Shea till Sky Sports.

Tränaren i tårar

Tränaren Dick Advocaat kramade med tårar i ögonen om spelarna och Sebastian Larsson kunde knappt stå upp efter att ha gjort en bragdartad försvarsinsats med ett ömmande knä sedan Sunderland gjort alla sina byten. En situation som också tvingade anfallaren Jermain Defoe att avsluta matchen som vänsterback.

– Alla gjorde sitt jobb och ibland måste du göra saker du inte gjort förut. Men alla jobbade så hårt. Du kan tänka dig känslan nu, säger Defoe i Sky Sports.