Champions League 2015/2016

Oklart med Zlatan i Malmö-matchen

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

PARIS. Dagen före mötet med MFF kunde Laurent Blanc inte ge klara besked om huruvida Zlatan Ibrahimovic är spelklar.
– Vi fattar beslut efter dagens träning, säger PSG:s tränare på måndagens tidiga presskonferens.

KARTLÄGGNING: Personerna i Zlatans entourage

I morgon tisdag kliver Malmö FF och Paris Saint-Germain in i Champions League, men kvällens förväntade huvudperson är ännu inte helt säker på spel.
Zlatan Ibrahimovic stod över helgens ligamöte med Bordeaux på grund av den skada i bukmuskeln han ådrog sig för två veckor sedan, och trots att han tränat normalt med laget de två senaste dagarna är Laurent Blanc inte helt säker på svenskens status.
– Vi ska fatta ett beslut efter träningen i dag, men om han kan vara med som han har de senaste två träningarna, så ska det gå. Jag är inte orolig för skadan i sig, den är inte allvarlig, men den är smärtsam, säger Blanc, som ändå är optimistisk.
– Om allt går som det ska i eftermiddag kommer han vara med i truppen, och sen får ni se i morgon om han startar matchen.

Tona ned betydelsen

Att Ibrahimovic skulle vara extra taggad inför mötet med sin förra klubb är inget vare sig lagkamraten Thiago Motta eller tränaren Laurent Blanc märkt.
– Ärligt talat nej. Det spelar ingen roll om det är Ibras gamla lag, det hade kunnat vara någon annan spelares gamla lag, det är en jätteviktig match i morgon, vi ska göra allt för att vinna den, säger Thiago Motta.
Blanc:
– Nej, inte speciellt. Han har tränat på sitt håll på slutet och sedan några dagar med övriga, men hans största huvudbry just nu är skadan. Jag har inte märkt av någon särskild känsla från hans sida, men kanske kommer det i morgon på plan. Det är speciellt att möta sin gamla klubb och jag hoppas att det kommer att motivera honom extra mycket att göra mål.

Hyllar Malmö

Laurent Blanc erkänner att han inte kände till MFF särskilt väl tidigare, men att han bekantat sig med laget de senaste fem dagarna.
– Vi förbereder matchen på samma sätt som andra matcher. Malmö har säkerligen sin taktik för att störa oss, vad deras strategi är vet jag inte, tyvärr, jag hade gärna velat det. Jag har sett några matcher md laget, inte minst mot Celtic, de är modiga, och spelar med mycket intensitet.
Paris Saint-Germains träning börjar vid 17.00-tiden. Truppen förväntas meddelas tidig kväll.

KARTLÄGGNING: Personerna i Zlatans entourage

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League 2015/2016

Champions League fotboll (herrar)

Malmö FF

PSG, Paris Saint-Germain FC

Zlatan Ibrahimovic

Laurent Blanc