Crouch kan stängas av efter skandalen

FOTBOLL

Anmäls efter attacken mot John Obi Mikel – Avram Grant: Jag gillar inte när man pratar om utländska spelare så

Efter vansinnestacklingen och påhoppet mot ligans utländska spelare växer nu ”Peter Crouch”-affären.

Chelsea kräver att FA undersöker fallet och vill få Liverpool-stjärnan både bötfälld och avstängd – samtidigt som Crouch riskerar att anmälas för rasism.

– Jag gillar verkligen inte när man pratar om utländska spelare på det här sättet, säger Chelsea-coachen Avram Grant.

Efterspelet till Peter Crouchs vansinnestackling mot John Obi Mikel i ligacupmötet i veckan tog ny fart när Liverpool-stjärnan i går uttalade sig nedlåtande om Chelsea-spelaren och Premier Leagues andra importer.

– Utländska spelare har betytt mycket för vårt spel, men det Obi gjorde är något som du inte vill se. Jag rörde honom inte, men han föll som om han hade blivit skjuten, sa Crouch och antydde att det aldrig hade hänt om han tacklat en engelsman.

– Om du går in mot Frank Lampard eller John Terry, skulle de rulla runt som Obi gjorde? Jag tror inte det.

Nu bemöter John Obi Mikel själv ”kritiken” från Crouch.

– Jag vet att jag inte är en spelare som filmar, och jag kommer inte att börja göra det nu, säger han till The Sun.

– Jag är ung, men tillräckligt professionell för att veta att fotboll ska spelas juste. Alla såg vad som hände. Crouch borde fokusera på sitt eget spel istället för att komma med falska anklagelser mot andra spelare.

John Obi Mikels agentstall SEM Group kommer nu att föra ärendet vidare till kommissionen för jämnlikhet och mänskliga rättigheter.

– Vi hoppas också att fotbollens styrande organ, som ska verka för att stävja rasism inom sporten, ska involvera sig, skriver agentgruppen i ett uttalande.

Samtidigt har Avram Grant reagerat starkt på Crouchs uttalande.

– Jag gillar verkligen inte när man pratar om utländska spelare på det här sättet. Vi ska bara tänka på personen, inte på personens nationalitet.

– Jag ser utländska spelare som uppträder bra och jag ser engelska spelare som tacklar så illa att folk blir borta ett par veckor. Jag har hört att Crouch är en trevlig kille, så jag tycker att han ska gå till sig själv och se vad som gick fel istället för att hitta på ursäkter.

John Obi Mikels personlige agent John Shittu kommer att föra frågan vidare.

– Som vi ser det så var det här en kommentar i väldigt dålig dager och vi kommer att ta det till högsta nivå.

ARTIKELN HANDLAR OM