Hyséns vän kollapsade

FOTBOLL

Föll ihop i pausvilan – i natt vårdades han på sjukhus: ”Vi ber”

Sorgearbetet efter Puerta fick inte ens börja innan nästa tragedi inträffade: Sunderlands Clive Clarke vårdas på sjukhus efter att ha kollapsat i ett omklädningsrum och tappat talförmågan.

– Jag är orolig, han är en bra vän, säger Tobias Hysén till Sportbladet.

Foto: Kunde inte prata Matchen mellan Nottingham och Leicester avbröts i halvtid sedan bortalagets Clive Clarke (till vänster) plötsligt fallit ihop under pausvilan. ”Vi ber för och tänker på Clive och hans familj. Han är just nu på väg till sjukhus, han mår inte bra men han talar i alla fall, vilket han inte gjorde på en stund”, meddelade Leicesters vd Tim Davies efter matchen.

Det engelska ligacupmötet mellan Nottingham Forest och Leicester avbröts i paus efter att Leicesters Clive Clark, utlånad från Sunderland, tappade medvetandet i omklädningsrummet.

– Vi ber för och tänker på Clive och hans familj. Han är just nu på väg till sjukhus, han mår inte bra men han talar i alla fall, vilket han inte gjorde på en stund, säger Leicesters vd Tim Davies till klubbens hemsida.

Gemensamt beslut

Nottingham ledde med 1–0 när de båda lagens managers, Colin Calderwood och Martin Allen, kom ut på planen och talade om att de gemensamt hade beslutat att inte spela vidare. 27-årige Clive Clarke är en av Tobias Hyséns bästa vänner i England.

– Jag fick precis veta det, Sunderlands läkare ringde till mig och frågade efter Clives flickväns telefonnummer, de hade tydligen inte fått tag på henne, säger Hysén som bodde på samma gata som Clive Clarke så länge denne spelade i Sunderland.

”Hann snacka mycket”

– Han var en av de jag umgicks mest med, eftersom vi bodde så nära varandra åkte vi ofta ihop till träningarna. Under den halvtimmen det tog hann vi snacka mycket.

Hur väl kände du honom?

– Han fick aldrig riktigt chansen i a-laget och var lite ledsen över det. Vi pratade rätt mycket om det och då blev det så att jag kom honom nära. Jag hoppas verkligen att han klarar sig.

”Jag blev skraj”

Ja, hur känner du dig?

– Jag blev skraj när jag hörde vad som hade hänt, man tänker ju på det värsta direkt. Det skulle kännas förjävligt om det värsta skulle hända honom så jag är rätt nervös nu.

– Jag ska ta reda på hur det är med honom det första jag gör i morgon (läs: i dag).

ARTIKELN HANDLAR OM