Brittisk press: Ni borde skämmas

FOTBOLL

Smekmånaden över för Svennis efterträdare

LONDON. Efter fiaskot för världslaget England är smekmånaden över för Sven-Göran Erikssons efterträdare.

Samtidigt slog ärkerivalen Skottland VM-finalisterna Frankrike.

– De tappra skottarna slog mäktiga Frankrike, varför kan vi inte göra mål mot Makedonien, frågar News of the World på sin förstasida.

Engelsmännen hade ett stort bollinnehav matchen igenom men skapade få klara chanser framför Makedoniens storspelande målvakt Jane Nikolovski. Sanningen är att England levde farligt i den andra halvleken då Makedonien stack upp flera gånger.

På Hampden Park i Glasgow kämpade samtidigt Skottland ner Frankrike. Gary Cladwells mål i mitten av andra halvlek betyder att lillebror i norr förutom en jätteskalp nu har ett gyllene läge att ta sig till EM.

”Borde skämmas”

Tidningarna frossar i dag i jämförelser mellan England och Skottlands insatser.

Hela News of the Worlds förstasida pryds av jublande skottar med rubriken ”England borde skämmas”.

Skottarnas mod och kämpaglöd jämförs i spalterna med engelsmännens tama insats på Old Trafford.

– Englands insats var riktigt usel. Långa stunder blev de utspelade och utmanövrerade av skickliga motståndare som till och med skulle kunna hävda att de hade de bästa chanserna, skriver Mail on Sunday.

Utan tvekan är nu ”Svennis” efterträdare Steve McClarens smekmånad över. Många krönikörer hissar nu varningsflagg för onsdagens bortamatch mot Kroatien – ett lag som aldrig förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan.

– Det här var en chock och nu finns det ingen Sven-Göran Eriksson som kan bära hundhuvudet. Detta var en hemmagjord soppa tillredd av Steve McClaren, skriver News of the Worlds Rob Beasley.

För Skottlands förbundskapten Walter Smith är det tvärtom. Redan i natt inleddes en kampanj för att han omedelbart ska erbjudas ett nytt kontrakt.

– Segern var ett bevis för skottarnas uthållighet och tjurskallighet, menar The Observer.

Jens Kärrman