Läsarna: Ganska tamt

FOTBOLL

Sveriges tanklösa tjongande fick kritik - medan andra tyckte att det gnälldes för mycket

Tamt och uselt. Det var läsarnas dom över Sveriges spel i EM-kvalmatchen mot Island.

Men Sverige lyckades trots allt vinna. Många tyckte därför att det klagades för mycket.

Petter Hansson och Chippen Wilhelmsson fick högst betyg av läsarna (3.7), medan Rami Shaaban och Mikael Antonsson fick sämst (2.6).

Sverige berömdes för sina inledande vinster i EM-kvalet, men alla var ändå inte helt nöjda.

”Ganska tamt. Tycker Sverige var ganska tamt idag, det faktum att Sverige tanklöst tjongade upp bollen gång efter gång emot en chanslös Allbäck eller Elmander är en av huvudanledningarna” skrev Beer.

”Ganska usel match från Sverige precis som väntat.  När vi ska föra spelet är det kört. Kim slog bort ca 80% av alla passningar och ändå får killen beröm, vilket skämt” tyckte Prodde.

”Gnällspikar” och ”sandlådenivå”

Andra var trötta på gnället.

Blackman lindell skrev: ”Vilka dumheter. Fyra matcher. Fyra vunna. Fem år sedan något liknande inträffade i kvalsammanhang. Ändå detta förbannade gnäll. Sverige är faktiskt världsledande när det gäller kvalmatcher. Och? Ett oerhört tröttsamt gnällande om vilka som spelar och vilka som inte spelar. Aldrig har väl Sverige gjort en bra kvalmatch, eller hur gnällspikar? Debatten om Svensson eller Källström ligger på sandlådenivå. Varför inte glädjas åt att vi har två så skickliga spelare i vårt landslag? Och så kommer snart resonemanget om Zlatan igång igen. Men herregud, det är väl helt utmärkt att vi har så många profiler, fantastiska fotbollsspelare att välja mellan. Slutligen: Till alla er som hela tiden hackar på Lasse Lagerbäck. Visa mig den coach i Europa som har bättre statistiik än vad han har när det gäller att ta sig till det som verkligen räknas. De stora mästerskapen. Kom igen!”

Sandra Wejbro