Så försökte Lazios tränare muta Lecce

FOTBOLL

Läs konversationen mellan Rossi och Lotito – ord för ord

Lazios tränare ville få klubbens president att prata med de ansvariga i Lecce – för att få Lecce att lägga sig.

Nu har La Repubblica publicerat hela det avlyssnade telefonsamtalet.

– Vi skulle behöva att de var ganska mjuka när de kommer, säger Lazios tränare Delio Rossi under samtalet.

Samtalet avlyssnades och spelades in av polisen den 17 april klockan 22.40 i samband med en annan utredning som rörde hot från en grupp Lazio-ultràs mot klubbens president Claudio Lotito.

När det italienska fotbollsförbundet fick ta del av avlyssningen ledde det till att Lazios tränare Delio Rossi formellt misstänktes för brott mot reglerna.

Nu har italienska dagstidningen La Repubblicas nätupplaga publicerat avlyssningen i sin helhet.

”Vi måste förhandla”

Den omstridda delen av samtalet börjar med att Lazios tränare Delio Rossi föreslår för Lazios president Claudio Lotito att den sistnämnde ska prata med ansvariga i Lecce:

Delio Rossi: – Vi måste inleda förhandlingar med Lecce för vi skulle behöva att de var ganska mjuka när de kommer för att spela.

Claudio Lotito: – Jag ringer honom, vad heter han, både presidenten och ordföranden, jag pratar med dem om de kommer ner. Men, alltså, enligt er, klarar de att komma tillbaka?

D.R: Att hänga kvar i Serie A? Nej, det klarar de inte... Men jag har tränat dem, de är ett bra lag. Om de bestämmer sig för att spela kan de skapa problem. Och därför är det bättre om de är uppgivna när de kommer. Åtminstone, om vi inleder förhandlingar, och de ser att de kan göra affärer, borde de inte vara hungriga när de kommer.

C.L: Självklart... Nej, men nu ringer jag. Carlo har redan pratat med Regalia (sportchef i Lecce). Jag vill försöka förstå vad de ska göra med sina spelare, särskilt Ledesma.

Sedan bryts samtalet.

Delio Rossi riskerar nu mellan två och tre månaders avstängning, skriver La Repubblica.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A