”Tar en plats i startelvan”

Reporter: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Mats Rubarth är tillbaka efter fyra månaders skadeuppehåll: Tränat i en vecka

joker I dag möter AIK Halmstad borta i jakten på guldet. Nu har de en oväntad joker. Mats Rubarth är tillbaka i matchtruppen för första gången sedan maj.
Foto: JIMMY WIXTRÖM
joker I dag möter AIK Halmstad borta i jakten på guldet. Nu har de en oväntad joker. Mats Rubarth är tillbaka i matchtruppen för första gången sedan maj.

Modellen, musikern, fotbollsproffset. Numera friska mångsysslaren Mats Rubarth kan bli AIK:s joker i jakten på ett SM-guld.

– För att lyckas som modell skulle det behövas ett par plastikoperationer‚ men en plats i startelvan tar jag när jag är i form.

Han missade i princip hela försäsongen på grund av en efterhängsen halsfluss. När han efter tre penicillinkurer var tillbaka tog det bara några veckor innan han ådrog sig en allvarlig lårskada. Men i kväll, när AIK gästar Halmstads BK och Örjans Vall, finns vänstermittfältaren Mats Rubarth med i Rikard Norlings trupp.

– Skitkul, det har varit målet hela tiden.

Du har inte spelat en match på nästan fyra månader. I vilken form är du?

– Jag har bara tränat för fullt i en dryg vecka, så det är klart att jag inte är fulltränad. Men när jag är i form tar jag en plats i startelvan.

”Var frustrerande”

Den 28 maj möttes AIK och Djurgården i ett sprakande derby. Två dagar innan matchen slet Mats Rubarth sönder en muskel i sitt högra lårs framsida under en träning.

– Helt plötsligt var man en supporter som satt på läktaren, det var grymt tråkigt och emellanåt ruggigt frustrerande.

Var har du hittat kraften att komma tillbaka?

– Känslan att komma in på ett fullsatt Råsunda, det är ... jag skulle inte hålla på med fotboll om jag inte fick uppleva det. Vi är så bortskämda med vår publik. Det har kommit fram fans på stan och frågat när jag kommer tillbaka, sådant värmer.

Och ditt musikintresse, har du kunnat lägga extra mycket tid på det nu?

– Det pysslar jag alltid med. Oavsett om jag är skadad eller inte.

Du har synts som kostymmodell i en stor svensk tidning, kan modellandet vara en framtida karriär?

– Det var faktiskt en sponsorgrej som vi gjorde med AIK, jag vet inte varför jag blev utvald. Men för att lyckas skulle det nog krävas ett par plastikoperationer, skrattar Rubarth.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN