”Får vi ihop det kan det gå bra i sommar”

FOTBOLL

Kapten Ljungberg tror på EM-fest för Sverige

Tufft, men möjligt.

Fredrik Ljungberg tror på Sverige.

- Vi ska ha klart för oss att alla lag i ett EM-slutspel är bra. Men om vi har alla spelare i form och hela när mästerskapet börjar så tillhör vi den skaran också, säger Fredrik.

Den svenske lagkaptenen, som i går gjorde comeback i Premier Leauge, följde EM-lottningen via internet och kunde konstatera en ”mittemellan”-lottning.

- Det var väl en svårare grupp och kanske en lättare kan man tycka, vi hamnade väl i en grupp mittemellan, säger mittfältsstjärnan till svenskfotboll.se. 

Kapten Ljungberg höjer ett varnande finger:

- Jag vill dock varna för Ryssland som jag sett en del. De är riktigt bra, och som alla vet slog de ut England på vägen till slutspelet, säger ”Freddie” – som förstås minns besvikelsen efter kvartsfinalmissen mot Holland 2004, ett straffavgörande som fortfarande svider.

- Vi var verkligen nära att ta oss vidare 2004. Man måste sannerligen ha marginalerna med sig i ett EM-slutspel, det finns inga så kallade lätta matcher, alla lag är helt enkelt för bra för det. Men får vi ihop allt kan det gå bra till sommaren, vi har ett bra lag.

ARTIKELN HANDLAR OM