”Inte mitt sista derby”

Publicerad:
Uppdaterad:

Norling: Jag har ett kontrakt – det gäller

Rikard Norling. FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Rikard Norling. FOTO: JIMMY WIXTRÖM

För första gången dementerar nu AIK:s tränare Rikard Norling uppgifterna om sin avgång:

– Jag tror inte att det här var mitt sista derby, vi har höga ambitioner med 2009, säger han efter 1–1 mot Djurgården.

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
KRYSS Djurgården–AIK var säsongens femte Stockholmsderby – och det tredje som slutade 1–1. Andrej Komac når högre än Daniel Tjernström.

I mitten av augusti kom tidningsuppgifterna som sa att det redan var beslutat att Rikard Norling får sparken efter säsongen. Uppgifterna bemöttes med tystnad från AIK. Men i går, efter derbyt mot Djurgården, dementerade Rikard Norling för första gången det påstådda beslutet om hans framtid:

– Jag tror faktiskt inte att det här var mitt sista derby, jag har ambition att hålla på länge i den här branschen. Jag analyserar mitt arbete och känner att jag utvecklas så det knakar. I framtiden kommer jag säkert göra ännu bättre resultat, säger Norling och fortsätter:

– Vi har höga ambitioner med 2009, även om de sju sista matcherna är väldigt viktiga.

”Känner mig trygg”

Inte en seger sedan den 28 juli, vad behöver förändras till nästa år?

– Vi ska sätta oss ned och göra en analys av situationen. Men självklart pågår det parallellt med att göra kortsiktiga resultat ett mer långsiktigt arbete i en organisation.

Har du själv ställt frågor om din framtid till ledningen?

– Nej, jag behöver inte göra det eftersom jag har ett kontrakt. Och det gäller.

Har du påverkats av allt snack om din framtid?

– Hade det varit mitt debutår hade jag säkerligen det, men nu har jag ett par år vid rodret. Jag känner mig trygg i det jag gör och i min filosofi. Det räcker bra för mig.

Ångestfylld match

Det var en ångestfylld match ur AIK-synpunkt även i går. Johan Oremo gav Djurgården ledningen redan efter elva minuter. På tilläggstid kunde sedan inhopparen Saihou Jagne rulla in kvitteringen.

– De (Djurgården) kom igenom på ett sätt som inte var bra, det var lite trubbel ett tag. Vi gick fram lite för mycket och de fick ytor bakom vårt mittfält att utmana på. Men spelarna ändrade en negativ matchbild på egen hand, det är ett trygghetstecken, säger Norling som också konfronterades med uppgifterna om en eventuell schism med sportchefen Ola Andersson.

– När man går in i ett samarbete tillsammans så får man ge och ta. Vi har en dialog jag och Ola.

Målet: Övre halvan

AIK:s officiella mål med årets säsong är att etablera sig på den övre halvan i allsvenskan.

– Ur mitt perspektiv; jag vill vinna varje gång vi inleder en säsong. Det är min ambition, sen att styrelse och ledning uttalar en mer försiktig målsättning tycker jag ligger i linje med hur det ska fungera.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN