Hamnade i storbråk

FOTBOLL

Engelsk press: Ägaren inte nöjd med resultaten

1 av 3 | Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
gick efter gräl Sven-Göran Eriksson och Manchester Citys ägare kommer inte överens. I går ska Svennis ha stormat ut från ett möte med thailändaren.

LONDON. ”Svennis” får sparken i Manchester City redan om några veckor.

Om han inte väljer att lämna själv.

Mötet med ägaren Thaksin Shinawatra slutade i ett praktgräl – och svensken ser ingen annan utväg.

Det meddelade han sina spelare i går, rapporterar brittiska tidningar.

Utåt har ”Svennis” gång på gång poängterat hur gärna han vill stanna i Manchester City.

Men privat är läget annorlunda.

Brittiska tidningar skriver i dag att Sven-Göran Eriksson anförtrott sina närmaste vänner att han överväger att lämna sin post som tränare. Han har beskrivit Manchester City som en klubb i kaos och finansiell kris. Svensken har också ställt sig frågande till varför han inte fått veta hur mycket pengar han har till förfogande för att värva spelare i sommar.

– Sven har sagt att han inte tror att han kommer stanna utan beslutat att avgå. Ägaren är inte nöjd med resultaten och Sven vet att han är på väg ut, säger en källa till Daily Express.

Trots att han har två år kvar och att bryta kontraktet kan kosta honom tre miljoner pund.

Drog sig ur stor deal

– Sven drog sig ur en stor transferdeal i dag och och förklarade att allt i klubben är lagt på is för tillfället – och han menade allt, säger en annan källa till tidningen.

Mötet med Thaksin Shinawatra på hotellet i Manchester i går slutade i ett praktgräl, skriver Daily Telegraph. Efter 45 minuter lämnade ”Svennis” rummet. Spänningen har varit spänd hela helgen.

Har inte stöttat

Den första matchen Shinawatra såg på plats på flera månader blev en förlust mot Fulham.

”Svennis” ska också vara missnöjd med att Shinawatra inte stöttat honom utåt utan sagt att tränarens insats ska utvärderas efter säsongen.

– Jag behöver inte prata om framtiden, Thaksin gör det. Jag har ett kontrakt i två år, sa ”Svennis” i lördags.

Daily Telegraph skriver vidare att ”Svennis” rapporteras ha sagt adjö till sina spelare redan i går och att han ämnar sluta i slutet av säsongen.

Spelarna står bakom

En talesperson för Manchester City säger dock i ett uttalande att ”Svennis” inte har några planer på att ”sluta nu, eller inom den närmaste framtiden”.

Och spelarna sluter upp bakom sin tränare.

– Alla spelare står bakom honom till hundra procent. Vi gillar hans metoder, hans upplägg på träningarna, hans taktik. Om klubben vill fortsätta framåt måste de behålla tränarna och så klart värva fler spelare, säger Michael Ball till The Times.

ARTIKELN HANDLAR OM