Här skäller han ut Cesc

avJohanna Frändén

FOTBOLL

Guardiola rasande på Fabregas – men Messi räddade Barça

1 av 7

Medan Leo ­Messi hade stor målshow på Camp Nou blev Cesc Fabregas utbytt – och ­utskälld av sin tränare.

Efter en kram byttes ­glada miner till arga leken mellan Fabregas och Pep Guardiola.

– Jag sa till Cesc att han måste göra fler mål på alla chanser, säger Guardiola till Sportbladet efter storsegern mot Valencia.

Foto: CANAL PLUS
MISSNÖJD Efter flera missade målchanser fick Cesc Fabregas veta vad Pep Guardiola tyckte när han byttes ut i den 77:e minuten.

Efter en rad tveksamma resultat i la liga var Barcelona – och Leo Messi – tillbaka i storform i går på Camp Nou. Tabelltvåan Valencias Pablo Piatti gjorde visserligen första målet efter ett missförstånd i Barças försvar i inledningen av matchen, men därefter var det hemmalaget som höll i taktpinnen.

Messi öser in mål

Eller närmare bestämt Leo Messi, som i jämn takt slog in inte mindre än fyra bollar på Camp Nou och lät lagkamraten Xavi avsluta målfesten med en snygg chipp på tilläggstid mot ett mycket blekt Valencia.

Leo Messis fyra mål i går, som var hans 200:e ligamatch för Barcelona, innebär att han är uppe i 42 gjorda mål på 40 matcher under nuvarande säsong.

– Jag tror det är andra gången jag gör fyra mål här. Men det viktiga är att laget hittat tillbaka till sitt spel, som senast i Tyskland. Vi har viktiga saker framför oss och vi måste fortsätta spela så här, säger Leo Messi efter matchen.

Tio poäng bakom

Barcelona är fortsatt tio poäng efter Real Madrid i ligan, men fick utrymme att andas ut i går. Trots det såg det spänt ut när Guardiola bytte ut Cesc Fàbregas med mindre än en kvart kvar att spela. Efter en kram spelare och tränare emellan ändrades ansiktsuttrycken till betydligt argare och Guardiola stötte ifrån sig Fàbregas och skickade honom med en nackgrepp mot bänken.

– Jag sa till honom att han måste göra fler mål. Det var en massa klara lägen i går. Den här säsongen hjälper vi många målvakter i motståndarlagen att glänsa och skriva nya kontrakt, säger Pep Guardiola till Sportbladet efter matchen apropå missade chanser.

Ville inte prata

Cesc Fàbregas själv dök inte upp i den mixade ­zonen där spelarna möter media efter matchen för att ge sin version av det inträffade.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga