Balotelli hjälte i 95:e minuten

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Här ger Ledley King bort titelchansen

Comeback efter månad – då blev Ledley King hela Tottenhams syndabock

Mario Balotelli fälldes av 31-åringen med 20 sekunder kvar av matchen och satte själv straffen till 3-2.

– Jag var lugn, som alltid när jag slår en straff, säger Balotelli efter matchen.

I går somnade de engelska fotbollsälskarna i Boltons segermatch mot Liverpool. I dag ruskades de till liv igen av stormatchen mellan Manchester City och Tottenham. En lugn första halvlek följdes av en galen andra halva och en stor syndabock.

Ledley King var tillbaka i Tottenham efter en månads skadefrånvaro. En nyckelspelare för ”Spurs” som inte hade förlorat under årets säsong när 31-åringen spelat. Den sviten såg mittbacken på egen hand till att bryta.

Jättechans för Defoe

Med bara 20 sekunder kvar av tilläggstiden fällde King Citys inhoppare Mario Balotelli med en bensax. Straffen var solklar och avslutet likaså när italienaren kyligt rullade in segermålet 3-2 i matchens 95:e minut.

– Jag var lugn, som alltid när jag slår en straff. Om målvakten tar den en dag får det bli så, säger Balotelli efter matchen.

Ett galet slut på en lika galen match.

Stefan Savic var själv nära att bli syndabock med sitt andra grova misstag i matchen bara minuter innan avgörandet. City-backen gav bort bollen till Gareth Bale som, tillsammans med Jermain Defoe, kom helt ren mot ensamma försvararen Joleon Lescott. Bale passerade backen och spelade sedan över till soprena Defoe.

Men den branta passningen gled ifrån 29-åringen som tvingades kasta sig och glidtackla bollen mot den vidöppna målet. Anfallaren hann dock inte fram hela vägen och fick se sitt avslut smita precis utanför stolpen.

Fyra mål på nio minuter

Istället slutade matchen med City-seger och ett ryck till åtta poäng från ligatrean Tottenham. Ett snöpligt slut för gästerna som hade stått för en heroisk upphämtning under nio osannolika minuter.

Efter 56 minuter öppnade Samir Nasri målskyttet för City efter att ha frispelats med en fantastisk passning av David Silva och bara tre minuter senare lyckades Joleon Lescott på något märklig sätt ramla in med bollen i Tottenhams mål till 2-0. Men galenskapen var inte över.

Minuten senare misslyckades Stefan Savic med att nicka bollen till en fristående Jermain Defoe som drog Joe Hart och reducerade. Fem minuter senare var också glädjen totalt i Spurs-lägret när Gareth Bale också smekte in kvitteringen och satte matchen fjärde mål på nio minuter. Men det var det femte, i det absoluta slutskedet, som blev helt avgörande.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN