Ursäkten: Bet mig i tungan

Publicerad 2012-04-24

Gjorde "en Rivaldo" och fick motståndaren utvisad

HB Köges Ronnie Bendtsen har fått hela Danmark emot sig efter ”filmningen” i matchen mot Sönderjyske.

Nu försvaras 27-åringen av egna klubben.

– Ronnie har i efterhand sagt att han bet sig i tungan, säger sportchefen Per Rud i ett pressmeddelande.

En av veckans stora snackisar inom dansk fotboll har varit Sönderjyskes Quincy Antipas utvisning – eller snarare HB Köges Ronnie Bendtsens skådespel (?) som föregick densamma. 27-åringen föll till marken och höll sig för ansiktet efter att ha fått en knuff i bröstet av Antipas.

Domaren visade ut Sönderjyskes spelare samtidigt som Bendtsen låg kvar och reste sig först efter att ha fått assistans av läkare. En grov filmning enligt kritikerna. Ett missförstånd enligt huvudpersonen själv.

”Gör naturligtvis ont”

– På TV-klippet ser det onekligen ut som om Ronnie tar sig för huvudet efter att ha blivit knuffad i bröstet, och det är naturligtvis inte okej. Ronnie har dock i efterhand berättat att han - efter att ha blivit knuffad - biter sig i tungan och läppen, vilket naturligtvis gör ont, säger HB Köges sportchef Per Rud i ett pressmeddelande skriver sporten.dk.

Klubben säger att de är emot alla former av filmningar och osportsligt beteende men att Bendtsen inte riskerar några disciplinära följder.

– Ronnie har inte brutit mot spelets regler, men det är klart att det är synd att Quincy blir utvisad i en situation där det kanske inte är motiverat, säger Rud.