Trodde först videon var äkta – betalade senare 212 miljoner

FOTBOLL

Liverpools ägare: Det var briljant

Stewart Downing har fått kritik för sin poänglösa start i Liverpool.

Nu avslöjar ägarna att de köpte 27-åringen efter att ha sett en imponerande trickvideo på mittfältaren.

Problemet: Bilderna var fejkade.

Det är morgontidningen Liverpool Daily Post som skriver om de osannolika uppgifterna. Stewart Downing hade gjort en imponerande säsong i Aston Villa och Liverpools ägare John Henry och Tom Werner fick en önskan från den sportsliga ledningen att försöka värva 27-åringen.

”Måste värva honom”

De amerikanska ägarna, som inte är helt bevandrade inom fotbollsvärlden, valde då att bege sig ut på Youtube för att ta reda på mer om Downing.

– Det fanns bilder på Stewart där han, från 27 meter, sparkar fotbollar ner i fem olika soptunnor och det är briljant, säger Werner till Liverpool Daily Post.

– John och jag sade ”Herregud, den här spelaren är briljant. Vi måste hitta ett sätt att värva honom”.

”Upphetsningen fanns kvar”

Ägarduon fick senare reda på att videobilderna var en fejkad reklamkupp av Aston Villa men ”upphetsningen över värvningen av Downing fanns kvar”. Under sommaren pungade klubben därför ut med motsvarande 212 miljoner kronor för att få mittfältaren till klubben.

22 ligamatcher senare står Downing fortfarande på både noll mål och assist. Detta trots hela 45 skott, flest i ligan utan att göra mål, och tre ramträffar. Affären försvaras ändå av klubbens manager Kenny Dalglish.

– Stewart är en fantastisk fotbollsspelare, en engelsk landslagsman, som gjorde en stor övergång i somras för att komma hit. Det här är en enorm klubb och det kommer ta lite tid att vänja sig vid omställningen. Men vi har inte ändrat vår uppfattning om hans kvalitéer, säger Dalglish.

ARTIKELN HANDLAR OM