Toivonen i ordbråk med PSV Eindhoven

FOTBOLL

Spricka mellan stjärnan och klubben: ”Mår inte dåligt”

Foto: ”Mår DÅLIGT” Ola Toivonen vill bort från PSV och Holland men upplever att klubben skrämmer bort potentiella köpare med en alltför hög prislapp. Något klubben inte vill kännas vid.

En spricka har uppstått mellan PSV Eindhoven och lagets störste stjärna, Ola Toivonen, 26, som är intresserad av en flytt från Holland.

– Prislappen på mig är lite orimlig, säger Toivonen.

– Vi har aldrig diskuterat något pris, säger sportchefen Marcel Brands.

Se på listan här nedan. EM i fotboll var ett skyltfönster och en stor möjlighet för rekordmånga svenska landslagsspelare i flyttankar.

Men EM blev ingen succé och i många klubbar och ligor råder en ekonomisk kris.

Andreas Isaksson, Olof Mellberg och Emir Bajrami har fått nöja sig med nya klubbadresser hos nykomlingar eller lag i andradivisionen.

Och Spartak Moskva behövde ”bara” betala kring 27 miljoner kronor för Kim Källström.

Trots krisen begär PSV Eindhoven enligt holländska uppgifter 120 miljoner kronor för Toivonen, som gjort 52 mål på 108 ligamatcher.

”Väldigt högt pris”

En prislapp som har fått de senast intresserade Premier Leagueklubbarna, Everton, Newcastle och Sunderland, att inte ta ­nästa steg i försöken att värva svensken.

– Priset verkar variera beroende på vilka klubbar som hör sig för, men det är väldigt, väldigt högt. Lite orimligt, kan man säga, menar Toivonen.

– Jag mår inte dåligt av att stanna kvar i Holland, men det hade varit roligt att få sätta sig ner och prata med någon av klubbarna som visar intresse. Men det får jag inte för PSV.

PSV:s sportchef Marcel Brands har en helt annan uppfattning:

– Jag ska prata med Ola på torsdag när han återvänder till Holland. Jag vill höra direkt från honom vad han sagt, inte via journalister.

– Men vi har aldrig nämnt något pris så jag vet inte varifrån han fått den uppfattningen, säger Brands till Sportbladet.

Får Ola och hans agent Martin Dahlin prata med intresserade klubbar?

– Javisst. Men ofta frågar vi ju spelaren om han överhuvudtaget är intresserad av att gå till den klubben. Om inte det intresset finns så behöver man ju inte träffas, säger Brands.

Nobbar Ryssland

Ryska Rubin Kazan ska ha lagt ett bud på nära 80 miljoner kronor. En summa som PSV, enligt uppgifter till Sportbladet, gärna velat starta förhandlingarna från.

Men då har Toivonen gjort tummen ner.

– Jag vill helst till någon av de vanliga ligorna i Väst­europa. Ryssland kommer att vara en riktigt stark liga om några år, den är redan väldigt bra, men mitt förstaval i nuläget är västra Europa, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM