Liverpool besegrade Burnley

avMagnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool hamnade i ett tidigt underläge i matchen mot Burnley efter ett omdiskuterat mål.

En hörna gick raka vägen in i mål efter att Burnleyspelare klättrat på Alisson i målet.

– Domaren och den assisterande missar en solklar frispark, säger Bojan Djordjic i Viasatstudion.

Ligatvåan Liverpool jagar hack i häl på ledande Manchester City i kampen om ligatiteln. I och med Manchesterlagets seger under lördagen behövdes en seger hemma mot bottenlaget Burnley för att haka på serieledaren.

Men i den sjätte minuten åkte Liverpool på en riktig kalldusch. Burnley får en hörna som Ashley Westwood slår rakt i mål. Det ledde till stora protester från hemmalaget. Liverpoolmålvakten blev märkbart störd av två Burnleyspelare varav James Tarkowski klättrade på målvakten vilket ledde till att bollen kunde hitta nätmaskorna.

– Domaren och den assisterande missar en solklar frispark då man klättrar på Alissons rygg och det målet borde ha varit underkänt, säger Bojan Djordjic.

Hakar på City

Efter 0–1-målet jobbade Liverpool sig både i kapp och förbi. På en tiominutersperiod hade både 1–1 och 2–1 kommit efter mål av Roberto Firmino och Sadio Mané. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Till slut kunde Liverpool vinna med 4–2 efter ännu ett mål av både Firmino och Mané, som avgjorde efter ett sent reduceringsmål på stopptid av Burnley. I och med segern är Liverpool fortsatt en poäng bakom serieledaren City med åtta omgångar kvar att spela.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM