Mittfältare lämnar AIK

FOTBOLL

Klar för danska Randers FC

Foto: Viktor Lundberg presenteras på Randers hemsida.

Viktor Lundberg, 22, lämnar allsvenska seriesjuan AIK.

Ny arbetsgivare blir danska superligalaget Randers FC.

– Vi önskar Viktor all lycka i detta steg i hans karriär, säger sportchefen Björn Wesström.

Viktor Lundberg debuterade i den svarta tröjan 2009 och gjorde 110 tävlingsmatcher och 16 mål för ”Gnaget”.

Nu lämnar han klubben i sitt hjärta för spel i danska superligan.

– AIK har präglat hela min uppväxt och jag är stolt över att få vara en del av klubbens historia och att förra säsongen få sätta punkt med det sista allsvenska AIK-målet på Råsunda är ett av alla starka AIK-minnen som jag bär med mig för resten av livet, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

”En föredömlig representant”

Mittfältaren har haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan och den här säsongen har tränaren Andreas Alm allt som oftast satsat på andra alternativ.

– Viktor Lundberg har trots sin ringa ålder en lång seniorkarriär i AIK. Han har under dessa år varit en föredömlig representerat för hur spelare som vi fostrar i AIK ska agera och uppträda. Vi önskar Viktor all lycka i detta steg i hans karriär, säger Wesström.

Lundberg är inte den första AIK:aren som länkats samman med Randers. För en tid sedan ryktades det att även Kwame Karikari skulle vara på väg till Danmark.

Randers kom trea i danska ligan den gångna säsongen och är klart för tredje kvalomgången till Europa League som spelas i början av augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM