Majstorovic kallade AIK till krismöte

Uppdaterad 2013-07-02 | Publicerad 2013-07-01

”Relationen har inte varit den bästa med Alm”

AIK:s ordförande Johan Segui träffade Sportbladet inatt. ”Det var en bra diskussion”, säger han om mötet med Daniel Majstorovic.

Daniel Majstorovic framtid i AIK är osäker.

Först struntade han i att komma till samlingen inför matchen mot Mjällby – därefter kallade han klubbens styrelse till ett krismöte.

– Jag har 18 månader kvar på mitt kontrakt och jag kan inte bara sitta av det, säger Majstorovic till Sportbladet.

Följ ämnen
AIK Fotboll

Daniel Majstorovics tid i AIK har inte varit lyckad.

36-åringen har haft svårt att ta en ordinarie plats och i de senaste matcherna har han varit bänkad. Så var även fallet mot Mjällby, trots att mittbackskollegan Alex Milosevic var avstängd.

Det fick Majstorovic att reagera och helt enkelt strunta i att komma till samlingen före match. Då svarade AIK-tränaren Andreas Alm med att peta honom ur truppen.

– Anledningen är att han inte kom till samlingen. Vi hade en 19-mannatrupp så en skulle bort. När han inte kom var det ett lätt val, förklarar Alm efter 0–0-matchen.

Är det en protest?

– Det får du fråga honom om. Jag har inte pratat med honom så det är inte lätt att ha en uppfattning.

Dålig relation med Alm

När Sportbladet når Majstorovic på telefon säger han att man får ”vinkla hur man vill” om det är en protest eller inte. Men han bekräftar en schism med Alm.

– För att vara rak och ärlig: relationen med Andreas Alm har inte varit den bästa, det tror jag att du har förstått en tid. Han spelade Backman och visade klart och tydligt att jag är det fjärde alternativet. All respekt för Backman, han är en mycket duktig spelare men han har inte spelat sedan april, medan jag är i den formen som jag är. Jag har inte kommit hem för att fördriva tid, jag har kommit hem för att spela fotboll. Situationen är inte maximal.

Har du presterat tillräckligt för att starta?

– Jag är definitivt där nu. Det har tagit tid att komma tillbaka efter skadan, men nu är jag uppe på en bra nivå. Man kan inte leverera topp-topp varje match och det har varit lite upp och ner. Jag vet också att det är stora förväntningar på mig, men nu känner jag mig stark och på en bra nivå.

Har du fått motiveringar för petningarna?

– Det har inte funnits någon förklaring någon gång och till sist når man en gräns. Han (Alm) har sagt att han tar ut laget som han tror har bäst chanser att vinna, men för mig är inte det en motivering.

– Klubben har tagit hem mig för x antal kronor, det är en stor investering. Jag är inte 20 år längre, jag är 36 och har gjort 50 landskamper och klubben har sett mig som en ledare när jag kom hit. Jag är en karaktär och en professionell spelare och ställer inte till besvär. Men jag har inte kommit hem för att fördriva tid.

– Jag ska träffa AIK i kväll på eget initiativ och se vad vi kan komma fram till.

Finns det en annan lösning än att du lämnar klubben?

– Jag har 18 månader kvar på mitt kontrakt och jag kan inte bara sitta av det. Men det är en ekonomisk situation också. Vi får se vad klubben har för ambitioner.

”En bra diskussion”

Sent på måndagskvällen träffade Majstorovic AIK:s ordförande Johan Segui, vd:n Thomas Edselius och styrelseordföranden Per Hägerö.

– Det var en bra diskussion, säger Segui efter mötet.

Vad ville Daniel?

– Att vi skulle ha en dialog och komma till en lösning. Ska jag se det ur hans synvinkel så är det klart att jag kan förstå att han är besviken. Vi lyssnar på alla spelare.

Kommer han stanna i klubben, eller kommer han försvinna?

– Han har kontrakt och så länge som han har det så kommer han att stanna. Det är främst en sportchefsfråga och Björn (Wesström) är på ett läger i Halmstad.

Kommer ni att kommunicera ut hur ni ska gå vidare?

– Nej, jag ser inte att det finns något att kommunicera. Jag pratar med dig för att du är här och ställer frågor. Vi är på plats och vill någon prata så kör vi.

Följ ämnen i artikeln