”Tolkade det som att han snarkade”

FOTBOLL

Turinas fru vaknade vid två på morgonen

1 av 14

När polisen anlände till Ivan Turinas lägenhet var AIK-målvakten redan död.

Nu berättar läkaren Karol Zyto om natten.

– Senka, som hans fru heter, vaknade vid två på morgonen. Han hade svårt att andas och hon tolkade det som att han snarkade mer än vanligt, säger Zyto.

Fotbollssverige är i chock efter Ivan Turinas plötsliga bortgång. AIK-målvakten avled i sin säng natten mot torsdag – 32 år gammal.

Vaknade vid sju

Dödsfallet är fortfarande ett mysterium. Nu berättar AIK:s läkare Karol Zyto om natten.

– Senka, som hans fru heter, vaknade vid två på morgonen. Han hade svårt att andas och hon tolkade det som att han snarkade mer än vanligt. Hon puttade till honom och somnade om. Sedan när hon vaknade vid sju så ser hon att Ivan är död, säger Zyto.

Polis larmades och anlände till lägenhet runt klockan sju på morgonen. Då var Turina redan död och inga upplivningsförsök gjordes därför av deras läkare.

”Tror inte det är hjärtinfarkt”

Zyto säger att Turina hade ett hjärtfel som upptäcktes i tidig ålder men bedömer det som helt osannolikt att det är förklaringen till målvaktens bortgång. Symptomen med snarkning och andnöd stämmer inte alls in på hjärtinfarkt.

– Normalt när man har hjärtinfarkt vaknar man och har ont i bröstet och ångest och mår inte bra. Hon har aldrig uppfattat att han vaknat och mått dåligt, säger Zyto.

– Det kanske är hjärtinfarkt, men jag tror inte det.

Vad kan det annars vara?

– Hjärnblödning. Kroppspulsådern kan ha spruckit. Han kan ha fått blodpropp. Det finns flera anledningar till att man plötsligt kan dö.

Ivan Turina blev 32 år gammal. Han efterlämnar en gravid fru och två små döttrar.

ARTIKELN HANDLAR OM