Han jagas av Esbjerg

avJohan Flinck

Lindström lockas: ”Fin klubb med bra traditioner”

Till danmark igen? Mattias Lindström blev utbytt i förlustmatchen mot Hannover. Nu kan publikfavoriten vara på väg att skriva på för danska Esbjerg.

Ny tung förlust i Europa League.

Och nu kan Sportbladet avslöja att Mattias Lindström kan bli proffs i Danmark igen.

– Det är en fin klubb med bra traditioner, säger veteranen om Esbjerg.

Helsingborg hävdade sig återigen bra i Europa League och kvitterade hemma mot Hannover på tilläggstid.

Men det blev en ny förlust när tyskarna gjorde 2–1 med matchens sista spark och nu är ett gruppavancemang i praktiken kört.

– Oerhört jobbigt att förlora så i slutsekunden, även om det var rättvist sett till matchbilden, säger Mattias Lindström.

Mittfältaren byttes överraskande ut redan i paus.

– Jag blir alltid besviken när jag blir utbytt. Men tränaren bestämmer och det måste man acceptera. Nu återstår eventuellt bara två matcher på Olympia för Lindström.

Väckte starka känslor

32-åringens kontrakt går ut efter säsongen i tisdags berättade Lindström för Helsingborgs Dagblad att HIF bett honom om att ”se sig om efter en ny klubb”.

Det väckte starka känslor inte minst hos supportrarna, där veteranen är mäkta populär.

Dagen efter svängde HIF och hävdade att man ville ha kvar Lindström men inte kunde ge honom något besked eller kontrakt ännu.

Vill stanna

Nu kan Sportbladet avslöja att Helsingborgsgrabben kan bli proffs i Danmark igen.

Enligt Sportbladets källor är Esbjerg intresserat av honom och Lindström ska ha uttryckt sig positivt.

– Det är en fin klubb med bra traditioner och en historia med många svenskar. Man har haft några tunga år men är på väg tillbaka igen. Jag har spelat många roliga matcher i Esbjerg, säger han.

– Men min ambition är att stanna i HIF. Esbjerg får såklart ringa vilken spelare de vill. Jag har dock inte pratat med dem.

Men om det inte blir HIF – kan du tänka dig en sväng till Danmark igen då?

– Om det inte blir HIF, vilket jag verkligen hoppas det blir, så kommer jag att diskutera med min familj och ta ett beslut därefter. Det är många aspekter att ta hänsyn till, säger Lindström som nyligen blev pappa igen.

ARTIKELN HANDLAR OM