Sundhage missnöjd med anfallsspelet

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:

Vinst mot pojklag – men förbundskaptenen kritisk

1 av 4
Foto: Bildbyrån

Stockholms bästa pojkar födda 1998 stod på andra sidan.

Då gjorde damlandslaget två mål och vann – men Pia Sundhage vill se en skarpare offensiv.

– De avgörande passen kommer ofta för tidigt och är till fel person, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Det svenska damlandslaget fortsätter att matcha mot killar i sina träningsmatcher. Förra månaden förlorade landslaget med 3–0 mot AIK:s 17-åringar – men under måndagen fick Pia Sundhage se tjejerna vinna efter en bra insats.

Frankrikeproffsen Lotta Schelin och Kosovare Asllani gjorde målen när Sverige besegrade Stockholms stadslag födda 1998 med 2–1.

– Det är roligt att vi gör två mål och stundtals spelar vi riktigt bra. Vi inleder med ett fint försvarsspel som utmynnar i omställning och mål direkt. Försvaret i matchen är helt okej, säger Sundhage.

”Vi är inte helt samspelta”

Förbundskaptenen menar dock att damlandslaget har mycket att fixa till i offensiven inför sommarens EM på hemmaplan.

– Vi behöver jobba mycket med vårt passningsspel, framför allt i sista tredjedelen med insticken bakom backlinjen. De avgörande passen kommer ofta för tidigt och är ofta till fel person. Jag skyller på att vi inte är helt samspelta, säger Pia Sundhage.

Mot AIK fick landslaget ägna stora delar av matchen åt defensiven. På Bosön under måndagen blev spelet desto jämnare.

– En sak grabbar är duktiga på är att driva boll. De har bra balans och i samband med deras mål fick de mycket yta på mitten och tog sig förbi ett par tjejer. Det gick fort och vi tog några felbeslut så de fick ett ganska rent läge, säger Sundhage.

Hammarström rosad

Är du nöjd med motståndet?

– Det var ett bra motstånd. Vi fick spela både försvarsspel och anfallsspel.

– I andra perioden (matchen spelades 3x30 minuter) trycker de på med mycket folk och får behålla anfallen för länge, säger Sundhage.

Vilka spelare vill du framhålla?

– Jag tycker att (Caroline) Seger ser riktigt vass ut. När hon spelar bollen framåt, och framför allt som under första 30, är hon en riktigt bra fotbollsspelare. Lina Nilsson på högerkanten har varit ömsom vin, ömsom vatten tidigare men gör det bra i de 60 minuter hon spelar. Kristin Hammarström gör ett par räddningar och ser till att vi vinner.

Landslagslägret på Bosön fortsätter under tisdagen med träning och teoripass.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN