Bahoui: Jag är på växel tre av sju

FOTBOLL

DUBAI. Nabil Bahoui har anslutit till AIK – han räknar snart med att låneavtalet är officiellt.

Sedan ska 27-åringen växla upp.

– Man vill inte missa ett sånt år som i år. Allt jag har gjort innan är för mig bortglömt, jag börjar om på noll och ska visa vad jag går för, säger Bahoui.

I går bekräftade AIK att klubben förhandlar med schweiziska Grasshoppers om att lösa Nabil Bahoui. I dag gjorde han sin första träning med Stockholmsklubben.

Han ser låneavtalet, som ännu inte är officiellt, som ett perfekt steg i karriären.

– Det är viktigt, så klart. Det är lite pappersarbete kvar, och jag är glad att vara här.

Man kan räkna med att det är klart?

– Jag är här och tränar. Vi är överens om att jag ska här på lån, från sommaren och sen får vi se vad som händer.

Hur är din form?

– Jag gillar jobba underifrån. Om vi jobbar växlar, som jag brukar prata, så är jag kanske på växel tre av sju.

”Bara att brösta upp sig”

Bahoui, som fyller 27 år i dag, gjorde 15 poäng 2013 och 21 poäng 2014. Innan han flyttade sommaren 2016 blev det sex poäng på nio matcher.

Efter det har han spelat saudiska Al-Ahli FC, Hamburg och Grasshoppers.

– Det har varit upp och ner. Men precis som alla andra grejer jag gör har jag aldrig haft en lätt väg, så det är inget konstigt. Det är bara att brösta upp sig och lära sig av det, säger Bahoui.

1 av 6 | Foto: AFTONBLADET / 75436

Att endast tillhöra Al-Ahli FC i ett halvår var planerat sedan tidigare. Men det gick inte som planerat i varken Tyskland eller Schweiz.

– När jag kom till Hamburg var allt bra. Tränaren ville ha mig, vi hade en bra relation. Jag spelade tio matcher, startade fem och hoppade in fem. Efter sommaren gick det några matcher, han fick sparken – sedan var det över där, säger Bahoui.

– Sedan kom sommaren, det var ett viktigt steg i karriären att gå till Grasshoppers. Jag träffade sportchefen och tränaren, allt var bra som vanligt. Jag spelade fyra matcher, sedan fick tränaren sparken igen. Det är sådant som händer i karriärer, det enda man kan göra är att lära sig av det. Du ska inte tappa tron på dig själv, det är det viktigaste.

”Det som har hänt är historia”

Han hoppas på få speltid i AIK och hitta tillbaka till fin form. Sedan lockade det även att klubben satsar rejält inför 2018.

– Speltid är det viktigaste. Det är därför jag är här. Jag kommer inte hit och räknar med att starta utan att prestera. Allt jag har gjort innan är för mig bortglömt, jag börjar om på noll och ska visa vad jag går. Det som har hänt är historia.

– Vi har en fantastisk trupp. Det var lite det som lockade, man vill inte missa ett sånt år som i år. Det är alltid höga förväntningar på AIK. Vi siktar så högt som det går, bättre än förra året. Det gäller att få ihop allting. Jag ska tillföra så mycket jag kan och hjälpa laget.

Foto: Björn Lindahl

Därmed finns det många alternativ framåt för tränaren Rikard Norling.

– Det är fantastiskt. Jag måste säga att jag tycker det. Det är bara positivt, säger han.

Norling ser Bahoui som anfallare.

– Jag ser honom i konkurrensen som forward.

Kan det inte bli för många kockar?

– Jo, det kan det bli. Vi har tagit oss an en utmaning och den kvarstår, men jag tror med många bra spelare har vi större chans att klara det vi är ute efter. Det är inte bara allsvenskan, det är cupspel också. Det kan visa sig vara viktigt.

ARTIKELN HANDLAR OM