249 dagar kvar

FOTBOLL

Här är Lars Roland Sandlins startelva till Kroatien-matchen

I dag koncentrerar sig Sportbladets förbundskapten på startelvan till lördagens match mot Kroatien. Där Anders Svensson INTE får plats.

Målvakt

Andreas ISAKSSON

I helgen: Rennes-Lyon 1-3

Med 22 insläppta är "Isak" siste man i ligans överlägsna glappförsvar (Auxerre och jumbon Metz kommer närmast med 15 insläppta). Fick ändå betyget 5,5 av L´Equipe och alltså icke ansvarig för något av baklängesmålen.

Försvar

Christoffer ANDERSSON

Ålesund-Lilleström 1-0

Tillhörde de bättre när LSK sensationellt tappade mot jumbolaget från norska fiskeflottans centrum, Ålesund FK. Farlig frispark i 80:e minuten. LSK nu nere på femte plats och får koncentrera sig på cupfinalen i november.

Olof MELLBERG

Aston Villa-Middelsbrough 2-3

Inte på något sätt inblandad i baklängesmålen men det börjar ändå se kärvt ut för kapten Mellbergs lag som nu parkerat precis ovanför strecket. Som David O'Leary sa efteråt: "Vi bjöd Boro på tre mål och tre poäng...".

Teddy LUCIC

I dag: Gif Sundsvall-Häcken

Låter inte som nån höjdare att dan före avresan till Wien-Zagreb aoch avgörande VM-kvalmatch mot Kroatien åka upp till plastgräset i Sundsvall och möta Giffarna som, i princip, är klara för Superettan. Läge för plattmatch?

Erik EDMAN

I helgen: Rennes-Lyon 1-3

L´Equipes betyg: 5. Rennes numera på 16:e plats, och det är då klen tröst att Bretagne-laget gjorde en mycket bra match mot serieledande Lyon. Med 1-2 och någon minut kvar hade man till och med en offside-boll inne.

Mittfält

Tobias LINDEROTH

FCK-OB 1-1

"Man of The Match" och "en fantastisk indpisker i dagens kamp" som det står att läsa på FCK:s hemsida. Men allt går inte i rosenrött: "Tobbe" blev också varnad och är därmed avstängd nästa match, Silkeborg 15 oktober.

Christian WILHELMSSON

Anderlecht-Sint-Truiden 3-0

Spelade samtliga 90 minuter men inte inblandad i något mål. Hade däremot en svepande crossboll som Mpenza nickade utanför plus en egen bicycletas som målvakten Belic fångade. Har en del att bevisa på veckans träningar.

Kim KÄLLSTRÖM

I helgen: Rennes-Lyon 1-3

Kim K före Anders S! Främst på grund av Svenssons vacklande form: underkänd mot Örgryte. Kim blev visserligen utbytt efter 55 minuter men hade dessförinnan gjort ett drömmål från 35 meter: "Ett av mina vackraste mål".

Fredrik LJUNGBERG

I går: Arsenal-Birmingham 1-0

Som vanligt: sliten inför en landskamp - hälen denna gång. Som vanligt: storspel i Arsenal. Ordnade så att en Birmingham-spelare blev utvisad, ordnade en straff (som missades) och var dessutom ytterst nära ett eget mål.

Anfall

Henrik LARSSON

I helgen: Barcelona-Real Zaragoza 2-2

Han fick 20 minuter, och hans skalle var inblandad i båda målen. Därmed en högt bidragande orsak till att Barca lyckades komma igen från 0-2 och ta en poäng mot Real Zaragoza. På lördag får vi se om han orkar 90 minuter.

Zlatan IBRAHIMOVIC

I går: Juventus-Inter 2-0

Pilens riktning är doktorns beslut. Kyssen Zlatan fick över vänsterbenet av Inters Materazzi såg inte vacker ut men grabben brukar ha gott läkkött. Bra med i spelet under sina 44 minuter, och 1-0 kom efter en Z-frispark.

Lars Roland Sandlin ([email protected])