Skadechocken

FOTBOLL

Stjärnan kan missa VM - knäproblem

1 av 2 | Foto: Paraguayaj Santa Cruz kan missa VM på grund av en knäskada.

Sveriges VM-motståndare Paraguay har åkt på ett rejält bakslag.

Superstjärnan Roque Santa Cruz, 24, är skadad igen.

Anfallaren undersöks av specialister i München i dag och missar onsdagens landskamp mot Norge.

Det var redan i samband med den första träningen i österrikiska Flachau där

Paraguay samlades för VM-läger i slutet på förra veckan som Santa Cruz fick smärtor i sitt högra knä.

Bayern Münchenstjärnan slet sönder korsbandet 29 oktober förra året, opererades av kände specialisten Richard Steadman och gjorde combeback i början av april i Bundesliga.

Allt gick enligt planerna för spelaren som till och med av Paraguays förbundskapten Anibal "Maño" Ruiz pekats ut som landslagets i särklass viktigaste.

Problem med knät

Nu är Ruiz mycket orolig.

- Skadan ställer givetvis till bekymmer för vår tränare. Vi vet inte hur allvarligt skadan är, säger Rogelio Cattebeke, team manager för landslaget till Sportbladet.

De första prognoser talar om inflammerade ligament i höger knä på Santa Cruz.

I dag åker anfallaren tillsammans med landslagsläkaren Osvaldo Pangrazio till München för att undersöka knät. Risken finns att Santa Cruz missar VM.

- Han spelar inte mot Norge på onsdag, det är helt klart, säger Cattebeke.

Fyra dagar senare spelar Paraguay mot Danmark i Århus. Albirroja har valt skandinaviskt motstånd eftersom de ser Sverige som huvudmotståndaren i VM-gruppen.

Efter Danmarskmötet återstår en landskamp, mot Georgien, innan deras VM-premiär. Santa Cruz har inte spelat med landslaget sedan 9 oktober

förra året.

- Det är ett stort avbräck för Paraguay. Han behöver speltid för egen del och han behöver ju spela ihop så mycket som möjligt med de andra eftersom han varit borta länge, säger svenske Paraguayspionen Göran Göransson.

Fler skadade

Paraguay lider också av andra skadeproblem. Ordinarie mittbacken Julio César Cáceres plågas av en muskelbristning och den andre anfallsstjärnan, Werder Bremens Nelson Valdez, har vilat från träningen efter att ha dragit ut en visdomstand.

- Valdez tränade med

laget i dag och är snart i full gång. Cáceres tror vi ska kunna träna med laget i morgon (läs måndag) igen, säger team managern Rogelio

Cattebeke.

Johan Flinck, Michael Wagner