Koller ut på bår när Tjeckien imponerade

FOTBOLL

Nu kan VM vara över för tjeckiske jätten

Foto: Jan Koller i stora smärtor.

Tre ursnygga mål, ett ramstarkt försvar och en Tomas Rosicky i storform.

Tjeckien imponerade stort när man enkelt spelade ut USA med 3-0 i Gelsenkirchen.

Enda orosmolnet på Karel Brückner var att storstjärnan Jan Koller bars ut på bår efter en befarad sträckning i baksidan av låret. Därmed kan VM vara över för Koller som precis skrivit på för Monaco.

– Tyvärr är den här skadan allvarlig, sa Brückner om Koller som togs till sjukhus under matchen.

Jan Koller är bra på huvudet.

Mycket bra.

Det visste USA men kunde inget göra något när den tjeckiske jätten skallade in 0-1 redan efter fem minuter på Zdenek Grygeras fina högerinlägg.

Tjeckien gjorde därmed som de andra storlagen i VM gjort. England, Portugal och Holland har alla satte ett tidigt mål för att sedan, med vissa problem, hålla i 90 minuter.

Skillnaden var att Tjeckien inte nöjde sig med det. I den 36:e minuten nickade det amerikanska försvaret bort ett inlägg men inte bättre än att det hamnade hos nye Arsenalspelaren Tomas Rosicky som pangade in 0-2 i Kasey Kellers vänstra kryss.

Snyggt och otagbart. USA hade en farlig chans när Claudio Reyna slog bollen i Petr Cechs högra stolpe.

I slutet av halvleken sträckte sig Koller i baksidan av ena låret och bars ut på bår. Om Koller har drabbats av en sträckning, kan det vara slutspelat för den store anfallaren i VM.

Tungt för Tjeckien som också har Milan Baros på skadelistan.

Rosicky satte sitt andra

Det som skulle bli en amerikansk attack efter paus blev kontrollerad tjeckisk propagandafotboll. De vita hade inga som helst problem att hålla jänkarna på mattan och när matchens bäste spelare Tomas Rosicky satte 0-3 i den 76:e minuten var matchen avgjord.

Pavel Nedved hittade Rosicky som enkelt kunde springa genom USA:s höga försvar och chippa in trean sedan Keller lagt sig ner.

Matchen slutade 3-0 till Tjeckien som gör sitt första VM som självständig nation (Tjeckoslovakien spelade senast 1990) och kan ha varit den mest imponerande insatsen så här långt under VM.

Daniel Lagerqvist