Rooneys utbrott

FOTBOLL

Mållös och utbytt: Jag var besviken på allting

Foto: Kastade skorna Rooneys ögon mötte inte Svennis när han tog i hand vid bytet. Sedan kastade han skorna och slog näven i taket vid avbytarbänken. ”Jag var besviken på allt, egentligen”, sade han efteråt.

KÖLN

Utbytt ­ och tvärförbannad.

Wayne Rooney sparkade, kastade och slog.

– Jag var besviken på allt, säger engelsmannen efter utbrottet.

För första gången sedan skadan startade Wayne Rooney en match.

Resultatet?

Blandat.

I första halvlek hittade Rooney en hel del intressanta ytor och fick även med sig flera bollar ur svåra lägen.

Han kom till ett par avslut och hade det inte varit för täckande försvarsben hade han förmodligen blivit målskytt och vaknat upp till helt andra rubriker.

Nu handlar historien om Wayne Rooneys match i stället om det som hände efter att han byttes ut i den 69:e minuten.

Näven i taket

En besviken engelsman lunkade ut mot sidlinjen, där han sparkade bort den utlagda reservbollen. Vid avbytarbänken dunkade han näven i taket, innan han avslutade med att ta av sig ena skon och demonstrativt kasta iväg den.

Efter matchen förklarade Rooney varför:

– Jag är en sådan spelare som alltid vill spela, alltid hjälpa till att vinna matcher. Det är aldrig roligt att bli utbytt och därför reagerade jag.

Vad var det du var besviken på?

– På allt egentligen. Jag var besviken på att bli utbytt, jag var besviken på hur jag själv hade spelat. Men nu är det bara att tänka framåt, och inte bakåt. Jag fick viktiga minuter och kommer närmare matchtempot. Det är det positiva med matchen.

Skaderisk

Sven-Göran Eriksson förnekade inte att Rooney hade reagerat kraftigt, men tonade samtidigt ner betydelsen av anfallarens ilska:

– Jag har pratat med Wayne Rooney efter matchen och han sa till mig att han var besviken på hur han själv hade spelat under andra halvlek. Det är inget problem, utan jag är glad över att han spelade nästan 70 minuter.

Varför bytte du ut honom?

– Han har precis kommit tillbaka efter en skada och jag kan inte låta honom spela för mycket, för snart. Då finns risken att han skadar sig igen. Nu kommer han i stället att bli bättre och bättre under resten av turneringen. Jag är väldigt glad över hur situationen med Wayne Rooney ser ut.