Skandalderby i Rom

FOTBOLL

Domaren träffad av föremål

Foto: träffad Domaren Gianluca Paparesta träffades av ett föremål kastat från någon i publiken. Han tog sig för ansiktet och skyddades av Lazio-spelarna Massimo Oddo och Paolo Di Canio. Sedan valde han att fortsätta matchen.

Med kvarten kvar av det stekheta Rom-derbyt (1–1) träffades domaren Gianluca Paparesta av ett föremål kastat från publiken.

Men han valde att fullfölja matchen.

– Har man sagt nolltolerans ska man hålla det, säger Canal+experten Pelle Blohm kritiskt.

Det var mycket oroligt i Rom inför derbyt mellan Roma och Lazio.

Polisen fick skilja huliganskaror från varandra sedan bland annat rökbomber kastats. Dessutom ska en Laziosupporter, enligt nyhetsbyrån, AFP ha knivskurits i benet.

Under matchen fortsatte oroligheterna – och med kvarten kvar spårade det ut.

Vid en het situation rörde sig domaren Gianluca Paparesta ut mot sidlinjen – och träffades av ett föremål (troligtvis ett mynt) kastat av någon ur publiken. Det haglade prylar från den upptrissade publiken.

– Här ska matchen brytas, det har det gått ur tydliga order om, säger Pelle Blohm.

– Men jag tror inte han (Paparesta) vågar. Risken för kravaller är för stor. Men har man nolltolerans ska man hålla det. I och med att han inte gör det skapas det en spricka. Det kommer bli mycket snack om det här.

Matchen då?

Det var mycket het. Roma var det genomgående bättre laget och kaptenen Francesco Totti gav laget ledningen med en yttersida i slutet av första halvleken. Tommasso Rocchi kvitterade en kvart in i andra halvleken.

– Roma var snäppet bättre hela matchen. På slutet var de på väg att göra ett andra mål, säger Pelle Blohm i Canal+-studion.

Johan D Lundin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A