”Jag har ont, det känns inte bra”

FOTBOLL

Äntligen målskytt - då förstördes Zlatans dag av ny skada i ljumsken

Foto: målskytt - och skadad I den åttonde omgången kom Zlatans första serie A-mål för säsongen. Han gjorde Juventus 1-0-mål mot Lecce. Men det blev ändå ingen rolig eftermiddag för svensken som fick problem med ljumskarna och tvingades bryta matchen.

Zlatans målfest förmörkades av en ny skada.

"Ibras" ljumske röntgas i dag och det är oklart hur länge han blir borta.

- Jag har ont, det känns inte bra, säger han.

Foto: Adrian Mutu och Zlatan firar 1-0.

Efter sju matcher och åtta minuter fick Zlatan äntligen göra sitt första ligamål för säsongen. "Ibra" tog emot bollen strax utanför straffområdet, vände upp och placerade snyggt in 1-0 i bortre hörnet, på den regnvåta leriga planen på Via del Mare i Lecce.

- Det var ett vackert mål, men det viktigaste är att laget vann. Vi spelade bra trots att det var dåliga förhållanden, säger Zlatan till Turinbaserade tidningen Tuttosport.

Röntgas i dag

Men trots målet var det återigen en skada som var i fokus efteråt. Zlatan tog sig åt höger ljumske i slutet på den första halvleken och efter paus hade Marcelo Zalayeta kommit in i hans ställe.

- Jag har ont, det känns inte bra. Jag fick en tackling på höger ben och jag tror att jag måste göra en läkarundersökning. Men det känns inte som något allvarligt, säger Zlatan.

Juventus läkare Riccardo Agricola kan heller inte svara på hur länge svensken blir borta.

- Nej, vi får röntga honom i morgon (läs i dag), och innan dess kan jag inte säga någonting, säger han.

Trots skadan var Zlatan märkbart glad över målet efteråt, och pratade länge med de italienska journalisterna.

Han förklarade vilka svårigheter han upplevt under sitt andra år i Italien.

Viktigt göra mål

- Det har varit mycket svårt. Försvararna har lärt sig hur jag spelar och så fort jag får bollen har jag tre motspelare på mig direkt. Det var viktigt att jag fick göra det här målet, det här stärker mitt självförtroende.

Segern mot Lecce var Juventus åttonde raka i ligan, tangerat rekord. Men Juve-tränaren Fabio Capello säger att han inte kunde bry sig mindre.

- Rekordet är oväsentligt. Det enda som betyder något är matcherna mot Sampdoria, Bayern München och Milan framöver.

Juventus får förmodligen klara sig utan målvakten Christian Abbiati, som gick ut skadad i den andra halvleken, den närmaste tiden.

Frågan är om det är ett avbräck. Abbiati, som ju fumlade bort matchen mot Bayern München i veckan, stod för en ny tveksam insats.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A