Lagerbäck: Jag har bestämt mig

FOTBOLL

Förbundskaptenen har ersättaren klar: ”Jag är inte orolig”

Foto: DET PEKAR ÅT... ja, vem? Lasse Lagerbäck har bestämt vem som ska ersätta Andreas Isaksson – men avslöjar det inte redan nu.

BREMEN

Lars Lagerbäck kan vänta med släppa laget internt ända fram till på fredagkväll.

Men redan nu har han bestämt sig vem som ersätter Isaksson.

– Jag vet vem det blir, säger Lagerbäck.

Hjärnskaningen på Andreas Isaksson lämnar Lars Lagerbäck och Roland Andersson med två helt oprövade målvakter i stora sammanhang.

Rami Shaaban, 30, Fredrikstad.

John Alvbåge, 24, Viborg.

Lagerbäck erkänner att han är besviken över beskedet att Isaksson inte kan spela mot Trinidad och Tobago.

– Ja, självklart är jag det litegrann. Du vill alltid ha hela truppen fit, så självklart gillar jag det inte. Men så är det i alla fotbollslag. Jag hörde att det tyska laget får klara sig utan Ballack i premiären. Så är fotbollen.

Samtidigt försöker Lagerbäck avdramatisera beskedet att den givne förstemålvakten inte kan stå i den viktiga premiärmatchen.

– Vi har två andra målvakter, det är så man måste resonera. Det är som alla andra positioner i laget, vi försöker alltid välja den bästa spelaren.

Har du redan nu klart för dig vem det blir?

– Ja.

Lagerbäck är inte orolig över att orutinen kan lysa igenom på lördag.

– Det är alltid en fördel att ha erfarenhet av mer landslagsspel, men de är här för att vi tycker att de tillhör Sveriges tre bästa målvakter. De har gjort bra i från sig båda två, så jag är inte ett dugg orolig.

Vem tycker du har mest erfarenhet?

– Tittar du på ålder är det Rami, tittar du på fotbollserfarenehet är det väl ungefär lika. John har varit med en hel del i yngre landslag. Rami har varit litegrann i Arsenal. Tittar du då på toppnivå-erfarenhet, så är den väl ungefär likbördig.