Vakter hindrade landslaget - från sin egen träning

FOTBOLL

Kaos utbröt utanför

BREMEN

Landslagsledningen stoppades av tyska vakter och blev 25 minuter försenad till den tumultartade svenska landslagsträningen.

Inte ens materialförvaltaren Roger Jacobsson släpptes fram.

Tysk polis fick kontaktas för att reda ut situationen.

Allt visade sig vara popgruppen Depeche Modes fel.

Foto: Bara landslagets stora buss fick komma in.

Den smått osannolika historien utspelades i går förmiddag i samband med det första svenska träningspasset på tysk mark.

Sverige tränar på en sidoplan till fotbolls- och konsertarenan Weser-Stadion där popgruppen Depeche Mode uppträder i kväll.

Under gårdagen pågick arbetet med att bygga scenen och bara den svenska spelarbussen hade fått tillstånd att passera förbi avspärrningarna.

Bakom kom svenska landslagsledningen i små blågula VM-bilar - då sa vakterna halt.

- Polisens information var att de enda som skulle få komma in var spelarbussen. Materialförvaltaren blev stoppad och vi blev stoppade, berättar informationschefen Jonas Nystedt för Sportbladet.

- Vi åkte till och med i blågula bilar men det hjälpte inte. Vi hade massa utrustning med oss. Efter 25 minuter fick vi ringa polisstationen i Bremen och då löste det sig, säger Nystedt.

Enligt Jonas Nystedt har landslagsledningen inga synpunkter på vakternas agerande.

- De hade sina instruktioner att inte släppa in någon, och i det här landet gör de som de blir tillsagda. Men jag fick stressa som en hök för att hinna med allt.

Speaker uppmanade

Det var inte det enda tumultet i samband med den svenska träningen. Den lockade hela 3000 åskådare - majoriteten tyska Bremen-bor - och en speaker fick tillkallas för att uppmana publiken att gå ut så att de som stod i kö kunde släppas in.

Även Sportbladets reportrar kom sent på grund av trängseln.

- Tysklands största tidning Bild hade ett reportage i veckan där man skrivit att tyska fans var välkomna på vår träning i dag, och svenska fans en annan dag. Men det är inget vi hade diskuterat och definitivt inget som vi gått ut med, säger presschefen Thomas Saleteg apropå att svenska fans blev kvar utanför.

Förbundskapten Lasse Lagerbäck välkomnade det stora intresset.

- Vi hade bestämt att träningen skulle vara öppen för allmänheten och det var väldigt positivt att så många kom, sa Lagerbäck på presskonferensen.

I dag tränar Sverige på samma tid, 11.30, och på samma plats.

Med samma kaos?

Läs också:

Robert Laul