Fansen blåsta på VM-biljetter

FOTBOLL

Tusentals utan biljett efter förbundets miss

Tusentals svenska fotbollsfans missar VM-festen - medan andra fått dubbla biljetter.

Detta på grund av en miss av Fifa och Svenska Fotbollförbundet.

- Det är olyckligt, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer till Sportbladet.

Foto: Lurade Flera tusen svenskar blev utan biljetter till Fotbolls-VM i Tyskland - medan några få fick dubbla uppsättningar. En miss i samarbetet mellan fotbollsförbundet och Fifa kostade många fans chansen.

När biljetterna till sommarens stora fotbollshändelse lottades ut i vintras gick det att ansöka från två håll - dels via internationella fotbollförbundet (Fifa), dels via Svenska Fotbollsförbundet (SvFF).

Reglerna var tydliga - fansen skulle bara kunna få biljetter från ett håll. Men både Sportbladet och Svenska Fotbollförbundet har senaste dagarna kontaktas av personer som fått två biljetter till en och samma match.

Inte samkört

- Av någon anledning har Fifa inte samkört registren, riktigt varför vet vi inte. Men det handlar ju om väldigt stora kvantiteter, den här situationen är inte unik för Sverige.

- Vi håller just nu på att utreda exakt vad som har hänt och vad vi ska göra åt det, säger Sune Hellströmer.

Samtidigt som tusentals svenska fotbollsfans missar VM-festen sitter alltså andra med två biljetter till samma match.

Mot villkoren

Svenska Fotbollförbundet uppmanar dessa personer att höra av sig och lämna tillbaka ena biljetten - annars kan man bli av med båda biljetterna som är knutna till pass- och personnummer.

- Den som har kommit över två biljetter har ju agerat i strid mot villkoren att om man fick biljett från Fifa skulle man meddela oss det. Men om man hör av sig till oss ska vi hitta en bra lösning, då har man visat god avsikt, säger Sune Hellströmer.

De dubletter som lämnas in kommer på något sätt att gå ut till fotbollsfansen som därmed får en ny biljettchans. Men hur den utlottningen ska gå till är fortfarande oklart, enligt Sune Hellströmer.

Sune Hellströmer avråder från att sälja dubletterna på svarta börsen.

- Det är inte tillåtet och då utsätter man sig för en stor risk, säger han.

Robert Laul