”Malmö började försvara sig som AIK”

FOTBOLL

AIK fick möjlighet att spela med en man mer i en dryg halvtimme mot Malmö FF.

Trots det var det Skånelaget som förde spelet på Stadion.

– Malmö började försvara sig som AIK, då är det inte lätt för oss, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

AIK fick en fin start i toppmötet mot Malmö FF på bortaplan. Efter tolv minuter spelade Nabil Bahoui in bollen till Henok Goitom som från nära håll kunde stöta in 1–0 bakom Johan Dahlin.

I slutet av första halvlek kvitterade Markus Rosenberg från straffpunkten. 1–1 blev sen slutresultatet på Stadion.

– Jag tycker att vi kommer ut bra i matchen. Vi gör en bra första halvlek på olika sätt: offensivt i första två tredjedelarna, sen får vi slita ont i den sista tredjedelen av första halvlek. Malmö växer sig starkare och så får de straffen i det läget. Vi går in och försöker mobilisera kraft och hitta tillbaka till det som vi trodde på före matchen, och som vi slutade att göra när vi tappade greppet, säger tränaren Rikard Norling.

– Andra halvlek blir lite mer avvaktande, inte lika tempostark. Sen kommer utvisningen där vi nu i efterhand är besvikna över att vi inte lyckas få till mer ”punch” i det vi gjorde för att ta med oss tre poäng.

”Jag tänkte inte på det”

Varför fick ni inte till någon ”punch”?

– Malmö började försvara sig som AIK, då är det inte lätt för oss.

– Det är inte så vansinnigt enkelt att ta sig igenom det där när de ligger så, de gör det otroligt bra. Det är en del av förklaringen. Sen är vi inte tillräckligt tålmodiga, inte tillräckligt tempostarka. De bytena jag gjorde - ingen skugga ska falla över de spelarna individuellt - bar inte heller någon frukt.

Men möter ni inte AIK-försvar på träningarna?

– Eh. Jo, det är sant. Jag tänkte inte på det...jodå...puuuh...

ARTIKELN HANDLAR OM