City erbjöds rivalens stjärnduo: ”Raiola ville ha dem här”

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Mino Raiola kallade Manchester Citys tränare Pep Guardiola för en hund – och sen var ordkriget i gång.

Kanske berodde agentens utspel på att Guardiola nobbat ett spelarerbjudande från holländaren tidigare i år?

Inför helgens Manchester-derby avslöjar nämligen Guardiola att Raiola erbjöd honom United-duon Paul Pogba och Henrich Mchitarjan i vinterfönstret.

– Han måste försvara sina spelare och han måste förstå att han inte kan flytta dem till en sån som mig, en hund, säger han sarkastiskt.

För drygt två veckor sedan smutskastade Mino Raiola den spanske tränaren Pep Guardiola fullständigt i holländsk media.

– Pep Guardiola, tränaren, är fantastisk. Men som person är han en fullständig nolla. Han är en ynkrygg, en hund. Han är en klassisk präst. Gör vad jag säger och inte vad jag gör. Om Manchester City vinner Champions League den här säsongen kommer han lyftas fram som en bra tränare, men jag skulle hata det, sa han då.

Sedan dess har relationen mellan de inblandade parterna varit minst sagt frostig. Och den lär inte förbättras inom den närmsta tiden. Detta efter att Pep Guardiola kastat ur sig ett stort avslöjande för att höja tempen inför helgens Manchester-derby.

– För två månader sedan erbjöd Raiola mig både Mchitarjan och Pogba. Varför? Han ville ha dem här hos oss. Pogba är en fantastisk spelare, säger han enligt silly season-sajten gianlucadimarzio.com.

”Måste respektera hundarna”

Guardiola menar att han inte kunde tacka ja till det sensationella erbjudandet. Med glimten i ögat förklarade han varför.

– Att jämföra mig med en hund är inte bra. Han måste respektera hundarna. Lyckligtvis har folk avslöjat mina hemligheter, jag är en dålig människa. Jag är en fegis. Han måste försvara sina spelare och han måste förstå att han inte kan flytta dem till en sån som mig, en hund, säger han.

Dessutom menar han att City inte skulle ha råd med Pogba, som enligt spanjoren är en ”för dyr spelare”.

Pogba reagerar på uppgifterna

Pep Guardiolas uttalande lär förbrylla United-lägret. Paul Pogba lade kort efter avslöjandet ut en bild på Twitter, där han håller ena handen vid örat och frågar sig: ”Say what?”. Något som är säkert är att lördagens derby – då City har chansen att säkra Premier League-titeln – känns betydligt hetare efter detta utspel.

”Aldrig sagt det”

Senare under kvällen förnekade Raiola att han erbjudit spelarna till Guardiola.

– Jag har aldrig sagt det till Guardiola. Jag skulle aldrig prata med honom om spelare, jag skulle i sådana fall prata med Manchester City. Det är en fantastisk klubb med en fantastisk tränare, säger han till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM