Zlatan: ”Fifa kan inte stoppa mig från VM"

avSimon Norberg

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att Fifas etiska regler stoppar Zlatan Ibrahimovic från att delta i VM.

Nu biter svensken tillbaka.

– Fifa kan inte stoppa mig. Om jag vill är jag där, precis som med landslaget, säger han till Eurosport.

För en vecka sedan offentliggjorde spelbolaget Bethard Group att man knutit till sig Zlatan Ibrahimovic som delägare i företaget.

Det karriärsvalet gör att svensken inte kommer kunna delta i sommarens fotbolls-VM, även om han så skulle vilja.

Kan stoppas från att delta

Sportbladet avslöjade tidigare i veckan att Fifas, Internationella fotbollförbundets, Code of Ethics (etiska regelverk) stoppar Zlatan Ibrahimovic från att delta i VM.

I kapitel fyra, regel 25 står det att personer bundna till de etiska reglerna är: ”…förbjudna att äga andelar, aktivt eller passivt, i bolag, koncerner, organisationer och så vidare som marknadsför, tillhandahåller eller arrangerar sådana event eller transaktioner (vadslagning, gambling, lotterier eller liknande)”.

– Det här verkar löjligt och fel, men att Fifa har dubbelmoral är inga nyheter, de vet inte vad de gör, sa agenten Mino Raiola kritiskt till Sportbladet tidigare i veckan.

Men det verkar inte vara något som bekommer LA Galaxays nya stjärnanfallare.

”Dörren är öppen”

I en intervju med Eurosport biter nu Zlatan tillbaka mot Fifa.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där. Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa, det är en fråga för mig och vad jag vill, säger han.

Ända sedan Zlatan, i samband med öppningen av hans nya padelcenter, öppnade landslagsdörren har diskussionen gått varm kring hans vara eller icke vara i Ryssland.

– Att dörren är öppen. Det betyder att den inte är stängd. Känns allt som det ska och jag mår bra och känner att jag kan göra det jag vill göra och kan göra, som jag alltid har gjort, då finns det… man kan diskutera, men vi är inte i det läget nu. Vi är i ett läge där jag bara är glad att jag kan spela fotboll. Sen att jag är bra på det jag gör, det är bara så ju, så det är inget jag kan styra. 

Zlatan Ibrahimovic LA Galaxy spelar hemma mot Sporting Kansas City klockan 03.00 natten mot måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM