Flera stjärnor saknades hos Real – vann ändå lätt

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Skador, avstängningar och strategiska petningar.

Real Madrid fick klara sig utan flera av sina största namn på Kanarieöarna – och gjorde det utan några som helst problem.

Gareth Bale gjorde två mål och såg till att Los Blancos är hack i häl på lokalrivalerna Atlético Madrid.

Listan på saknade spelare var lång för Real Madrid.

Dani Carvajal var avstängd, Isco och kaptenen Sergio Ramos var skadade och Cristiano Ronaldo, Marcelo och Toni Kroos vilades inför tisdagens Champions League-match mot Juventus.

Trots stjärnfallet hade Real Madrid inga problem att besegra ett nedflyttningshotat Las Palma på Kanarieöarna.

I den 26:e minuten frispelades Gareth Bale efter en elegant djupledsboll från Luka Modric. Bale fulländade sin löpning genom att vinkla upp bollen i det bortre krysset.

Bale tvåmålsskytt

Madrids målkalas fortsatte i den 39:e minuten, efter att Lucas Vázquez blivit nedriven i Las Palmas straffområde. Fransmannen Karim Benzema fick förtroendet – och placerade säkert in sitt blott femte ligamål för säsongen.

– Det var en tuff match precis efter landslagssamlingarna, så det här var en viktig seger för oss. Det var en bra uppladdning inför tisdag. Den matchen kommer lägligt för oss, säger Lucas Vázquez till Marca.

Även 3–0 kom på straff. Gareth Bale sparkades ned och förvaltade läget själv.

Hemmalaget hade problem att komma till några vassa lägen och mäktade endast med tre skott på mål.

En poäng efter rivalen

Las Palmas strid i bottenskiktet fortsätter. Med åtta omgångar kvar återfinns laget på artonde plats. Real Madrid i sin tur skuggar rivalerna Atlético Madrid. För stunden ligger de på en tredjeplats – en poäng efter Atlético – dock med en match mer spelad.

– Det var en bra första halvlek. Vi började starkt och det blev svårt för dem när vi gjorde första målet, säger Reals tränare Zinedine Zidane efter matchen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM