”Foppa” uppges vara förbannad på SvFF

avEmelie Fredriksson

Emil Forsberg fick inte Guldbollen – vilket rörde upp känslor hos många.
Inte minst hos mittfältaren själv, enligt Bild.
”Han är riktigt förbannad på det svenska förbundet”, skriver den tyska tidningen.

Foto: TT

Emil Forsberg har gjort ett stort avtryck i fotbolls-Europa under sin tid i RB Leipzig där han förra säsongen gjorde 22 assist, flest i Europas toppligor och i Bundesliga någonsin.

Priset rörde upp känslor

Men när Aftonbladets Guldbollen delades ut på Fotbollsgalan i måndags gick priset i stället till landslagets kapten Andreas Granqvist som hyllades efter Sveriges avancemang till VM.

Valet rörde upp känslor hos många i Forsberg-lägret och efter RB Leipzigs vinst mot Monaco i Champions League igår valde mittfältaren helt att nobba media efteråt. Enligt tyska Bild är mittfältaren arg på Svenska Fotbollförbundet.

Enligt våra uppgifter är Forsberg riktigt förbannad på det svenska förbundet. Han tycker inte att hans insats har fått den uppskattning den är värd”, skriver tidningen.

Förbundet svarar

Herrlandslagets presschef Niklas Bodell kommenterar uppgifterna till Fotbollskanalen:

– För mig vore det konstigt om han inte var besviken. Han är en stor spelare och en stor människa. Sen ska man ju komma ihåg att Svenska Fotbollförbundet inte tagit ifrån någon ett pris. Vi har gett det till en bra spelare som har gjort en bra insats, säger Bodell.

Guldbollen-juryn består av SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, generalsekreterare Håkan Sjöstrand och förbundskapten Janne Andersson och Sportbladets Simon Bank, Petra Thorén och Pontus Carlgren.