Fruns svar – efter kritiken mot juryn

”Vad man än tycker och tänker är du värd det”

avAndreas Käck

Att Andreas Granqvist, 32, fick Aftonbladets Guldbollen väckte debatt.

Nu rider Sofie Granqvist ut till försvar för sin make.

”Jag önskar att alla kunde unna dig detta pris för vad man än tycker & tänker, så är du värd det, alla dagar i veckan!”, skriver hon på Instagram.

Andreas Granqvist bröt Zlatan Ibrahimovics tioåriga Guldbollen-svit.

Juryns motivering?

”Andreas Granqvist får guldbollen för sina insatser i landslaget och i klubblaget Krasnodar. Med enastående ledaregenskaper har han satt sin kompetens i kollektivets tjänst, och fört sin klubb till Europaspel och sitt land till VM”.

Men valet föll inte alla i smaken.

”Fullkomligt oförklarligt”

Under måndagskvällen gick flera fotbollsprofiler ut och vädrade sin besvikelse och menade att Emil Forsberg borde ha fått priset.

”Hur kan Emil Forsberg inte vinna guldbollen? Assistkung i en av Europas bästa ligor, 2:a bakom Bayern (München) som nykomling. #ettskämt”, skrev Moestafa El Kabir.

Per Nilsson, numera assisterande sportchef i ”Foppas” klubb RB Leipzig, fyllde i:

”Mycket möjligt att detta låter partiskt men det struntar jag i.... Att inte Emil Forsberg vinner årets Guldboll är enligt mig fullkomligt oförklarligt!!!”, skrev han.

”Du är värd det”

Nu rider Andreas Granqvists fru, Sofie, ut till försvar för sin make.

”Idag är jag löjligt stolt. Min fina man vann det finaste pris man kan vinna som svensk fotbollsspelare & du är så värd det älskling. Du ger alltid allt & du är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Din vinnarskalle har tagit dig dit där du är idag, på topp! Jag önskar att alla kunde unna dig detta pris för vad man än tycker & tänker, så är du värd det, alla dagar i veckan! Jag älskar dig!”, skriver hon på Instagram.