Serie A

Mellbergs Juventus kvar i toppen

Vann trots tidig utvisning

Foto: Bildbyrån
Olof Mellbergs Juventus har klivit upp i serieledning.

Olof Mellbergs Juventus fick spela med en man mindre i nästan 80 minuter.

Ändå blev det seger med 2–1 mot Catania.

Danske Christian Poulsen slog in 2–1 från nära håll, sedan Cataniaförsvaret misslyckats med att rensa bort en hörna.

Innan dess hade Vincenzo Iaquinta blivit både målskytt och presumtiv syndabock. Han gjorde Juventus ledningsmål i den elfte minuten och fick rött kort bara en minut senare: först en varning för att han firade målet med att dra av sig tröjan och sedan ytterligare ett gult kort för en vårdlös tackling.

Med en man mindre fick mittbacken Olof Mellberg och övriga Juventusförsvaret inrikta sig på att hålla ledningen, och det gick bra till sex minuter in på andra halvlek då Takayuki Morimoto kvitterade. Poulsens sena segermål på övertid innebär att Juventus nu är tvåa i tabellen, sju poäng bakom serieledande Inter.

Det var fler än Iaquinta som fick syna det röda kortet under söndagen, totalt visades fem spelare ut i serie A-fotbollen. Både Rodrigo Taddei och Giuseppe Sculli såg rött när Roma slog Genoa med 3–0. Cagliaris Diego Lopez fick marschorder och grundlade 0–1-förlusten mot Atalanta, och Fiorentina vann med samma siffror sedan Lazios Lorenzo De Silvestri bara fått vara på plan i 18 minuter.

Övriga resultat: Sampdoria–Siena 2–2, Torino–Chievo 1–1, Udinese–Bologna 1–0.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A