Nobbade storklubbarna – för Elfsborg

FOTBOLL

”Det känns rätt”

Foto: Daniel Stiller
Per Frick.

Per Frick. Lägg namnet på minnet. Den 17-årige anfallaren jagades av Arsenal, Chelsea och Manchester United men valde - Elfsborg.

– Jag skulle säkert kunna vänta, men det känns rätt nu. Vem vet om den här chansen dyker upp igen, säger Frick.

För två år sedan gjorde Frick sin första provträning med IFK Göteborg. Då var han 15 år och sedan dess har Chelsea, Arsenal, Manchester United, Djurgården, AIK och Blåvitt jagat talangen.

Trivdes inte i Stockholm

Han har hela tiden valt att stanna i FBK Karlstad - fram tills nu då han väljer Elfsborg.

– Jag kände för en ny utmaning och det här blir jätteroligt. FBK är inte den klubb jag drömmer om att alltid spela i och då måste man våga testa en ny grej för att komma någonstans, säger Frick till Värmlands folkblad.

Tidigare i juni bjöds han in till provträning med Elfsborg och efter den veckan har beslutet sakta men säkert växt fram. Efter strul med IFK Göteborg och en magkändsla som sa nej till Stockholm så föll valet på Borås-klubben.

– Jag hade inga problem med lagen, men jag gillade inte Stockholm som stad när jag var där. Borås gillar jag och Elfsborg är en bra klubb och jag kommer få spela bra fotboll. Det blir en nyttig utbildning, säger Frick.

Nobbade United

Ett annat United, nämligen Carlstad United, var också intresserade av talangen och hans agent Stefan Pettersson förde diskussioner med division 1-klubben. Frick var dock inte intresserad av att bara gå upp till division 1.

– Nej, jag har inte varit jätteinne på det, säger Frick.

Inledningsvis kommer Frick att spela med Elfsborgs juniorer för att därifrån försöka slå sig in i det allsvenska laget.

Mårthen Bergman, Fotbollsverige.se

ARTIKELN HANDLAR OM