West Bromwich-spelare anklagas för att ha stulit taxi i Barcelona

avStaffan Dickson

Foto: TT

Fyra spelare i West Bromwich misstänks ha stulit en taxi i Barcelona.

Nu har kvartetten trätt fram och bett om ursäkt.

– Vi kände att det var viktigt att ge oss till känna av respekt för våra lagkamrater, säger lagkaptenen Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore och Boaz Myhill.

Premier League-jumbon West Bromwich har under veckan befunnit sig på träningsläger i Spanien. Tidigt på torsdagsmorgonen var flera av lagets spelare ute i Barcelona.

Polisen i Katalonien, Mossos d'Esquadra, säger till BBC att fyra av dem tog en taxi till ett snabbmatsställe och att de vid 05.30-tiden åkte tillbaka till sitt hotell i samma fordon – dock utan chauffören.

Både chauffören och personal på spelarnas hotell larmade polisen och vid åttatiden på morgonen fick chauffören tillbaka sin bil.

Spelarna har förhörts av spansk polis men inte gripits. Utredningen fortgår dock, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Disciplinära åtgärder”

På fredagen trädde mittbacken Jonny Evans, mittfältarna Gareth Barry, och Jake Livermore samt reservmålvakten Boaz Myhill fram och berättade att det var de som var inblandade.

– Vi kände att det var viktigt att ge oss till känna av respekt för våra lagkamrater, annars hade de kunnat misstänkliggöras, säger de fyra spelarna i ett gemensamt uttalande.

Enligt BBC säger spelarna att de vill be om ursäkt för ”händelserna som har orsakat mycket negativ publicitet”.

West Bromwich säger i ett uttalande att klubben ”kan bekräfta att fyra seniorspelare var inblandade i en incident under den här veckans vinterträningsläger i Spanien”.

Enligt BBC har klubben startat en egen utredning av händelsen och kommer att vidta ”disciplinära åtgärder” mot spelarna.

Ryktades till City och Arsenal

Nordirländaren Jonny Evans, 30, är lagkapten i West Bromwich. Han har tidigare spelat i Manchester United och ryktades så sent som i januari vara på väg till både Manchester City och Arsenal. Gareth Barry, 36, har tidigare spelat för Aston Villa, Manchester City och Everton och har gjort 53 landskamper för England. Precis som Evans och Barry har Jake Livermore, 28, spelat de flesta av klubbens Premier League-matcher den här säsongen. Boaz Myhill är reservmålvakt i laget.

West Bromwich har bara vunnit en av sina 25 senaste matcher i Premier League. På lördagseftermiddagen tar laget emot Southampton i FA-cupen.

Se höjdpunkterna från Chelsea - West Bromwich

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM