Långtidskontrakt för Henderson i Liverpool

avPelle Strandman

Jordan Henderson förlänger med Liverpool.

Den engelske landslagsmannens nya avtal gäller till 2023.

–Det finns ingen annanstans i världen där jag hellre skulle spela fotboll, säger 28-åringen till klubbens hemsida.

Jordan Henderson lämnade Sunderland 2011 för den, på den tiden, förhållandevis höga övergångssumman 20 miljoner pund när Liverpool värvade U21-stjärnan.

Sedan dess har Henderson motsvarat förväntningarna, tagit över kaptensbindeln från Steven Gerrard och blivit en viktig kugge i laget. Först i Brendan Rodgers elva – och sedan även i Jürgen Klopps.

Nu står det klart att Henderson blir Liverpool trogen ett bra tag till.

Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2023 och han hymlar inte med att han gärna blir kvar i ”Reds” karriären ut.

– Det känns inte som jättelänge sedan som jag skrev på mitt första kontrakt. Det känns som i går, men mycket har hänt sedan dess, säger han till Liverpools hemsida.

Foto: Carl Recine / X03807

”Vill stanna så länge det går”

Under de fyra inledande matcherna har det dock bara blivit en start för Henderson, senast mot Leicester, men den engelske landslagsmannen tvekar inte över sin framtid i klubben.

– Det finns ingen annanstans i världen där jag hellre skulle spela fotboll. Jag vill stanna här så länge som det går.

Jürgen Klopp är uppenbart nöjd med att spelaren kritat på ett nytt kontrakt.

– Jordan förkroppsligar fullständigt vad det innebär att vara en Liverpool-spelare i den här moderna fotbollseran, säger tysken.

Till helgen har Premier League landslagsuppehåll då England tar sig an Spanien i en träningsmatch. Jordan Henderson är en av sju mittfältare som är uttagen i truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM