Officiellt: Gojani klar för Elfsborg

Följer tränaren Jimmy Thelins fotspår

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Under fredagen höll Elfsborg en presskonferens, där de presenterade sitt andra nyförvärv inför den allsvenska säsongen.

Robert Gojani, 25, som närmast kommer från Jönköpings Södra.

– Jag är väldigt stolt och glad över att allt gått så bra, och att Elfsborg velat ha mig, säger Gojani under presskonferensen.

Ända sedan Jönköpings Södra åkte ur allsvenskan har det stått klart att klubben skulle få det svårt att behålla mittfältaren Robert Gojani. Många klubbar har nämnts vara intresserade av 25-åringens tjänster under vintern, bland annat Östersund, Djurgården, IFK Göteborg, Elfsborg och några utländska klubbar - bland annat Montreal. Gojani hade dessutom ett avtal med J-Södra som löpte ut nu i december.

I måndags kunde också Sportbladet avslöja att Gojani gjort klart med en ny klubbadress - nämligen Elfsborg. Enligt Sportbladets källor, med god insyn i Boråsklubben, var Elfsborg i princip överens med J-Södra om en övergångssumma för Gojani tidigare i veckan.

Nu har också klubben själva gått ut officiellt med övergången. Gojani presenterades under fredagen på en presskonferens på Borås Arena, och har skrivit på för tre år med klubben.

”Glad och stolt”

– Jag är väldigt stolt och glad över att allt gått så bra, och att Elfsborg velat ha mig. Det ska bli jättekul de här tre kommande åren, säger Gojani under presskonferensen.

Valet av klubb, trots många intressenter, var inte svårt för mittfältaren.

– Jag satt på ett möte med Stefan Andreasson (klubbchef), Jimmy (Thelin, tränare) och Tobbe (Tobias Linderoth, assisterande) och fick en väldigt bra bild av klubben. Det var inte ett så svårt val faktiskt. Det blev extra självklart i och med att Jimmy kom hit, som jag känner väldigt bra efter tiden i J-Södra, säger han.

”Jag vet inte hur jag ska tacka honom”

Gojani debuterade i landslaget under januariturnén i Abu Dhabi tidigare i år, där han fick speltid i 1-1-matchen mot Estland. Under landslagsturneringen hyllade 25-åringen nygamla tränaren Jimmy Thelin i en intervju med Sportbladet.

– Jag vet inte om jag hade varit här utan honom, han har lärt mig så otroligt mycket. Jag vet inte hur jag ska tacka honom. Jag försöker säga det till honom men han säger bara ”sluta, Robert. Du har gjort det här själv”. Men jag har väldigt mycket respekt för Jimmy. Inte bara som fotbollsspelare, utan även som människa.

Klubbchefen Stefan Andreasson kommenterade sitt senaste nyförvärv under presskonferensen:

”Inget vi trodde för ett antal veckor sen”

– Att vi sitter här med Gojani i dag var inget som vi kanske trodde för ex antal veckor sen. Robert har dock visat att han vill komma till Elfsborg, så det känns bra. Vi är väldigt stolta och glada att vi kan attrahera den här typen av spelare som Robert är, med den kvalitén han besitter och intresset som varit från både allsvenskan och utlandet, säger han.

Gojani berättar vidare att han tror att han kommer trivas bra i sin nya klubb.

– Det är en familjär klubb. Det är bara att gå runt bland kontoren så märker man hur alla skojar med varandra. Det är någonting som jag vill vara en del av.

Elfsborg är just nu på träningsläger på Gran Canaria, dit nyförvärvet ska resa så fort som möjligt. Gojani har tilldelats nummer 16 av klubben.

Spelschema Allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM